Amerikansk fotball i Bodø: – Håper å spille i nasjonal liga

Erlend Skår deltok på trening med BOSI.
Fredag gjennomførte BOSI (Bodøstudentenes idrettslag) sin første trening med amerikansk fotball. Erik Høydalsvik har tidligere vært aktiv i sporten, og ønsket derfor å starte opp treninger i byen hvor han studerer.
TRENER: Erik Høydalsvik er aktivitetsansvarlig i BOSI, som har startet opp treninger med amerikansk fotball. FOTO: Melissa Frantzen

Positivt overrasket

Nettopp tok seg en tur innom treningen til BOSI. Etter første trening kunne Høydalsvik fortelle at han var svært positiv til videre utvikling av idretten i Bodø.

— Jeg hadde ganske lite forventninger før treningen i dag, og visste ikke hvor mange ville komme. Derfor er jeg positivt overrasket over hvor mange som møtte opp, forteller treneren.

På lang sikt håper Høydalsvik at klubben kan spille i nasjonal liga, og han er inne på tanken om å starte opp med juniorlag om noen år.

Selv om det kun var gutter på første trening, er han tydelig på at det er åpent for alle som ønsker å delta.

— Alle fra 16 år og oppover som ønsker å prøve idretten er velkommen på trening med oss, sier Høydalsvik.

Gøy å prøve noe nytt

MØTTE PÅ FØRSTE TRENING: fv. Vegard Herrfjord, Vebjørn Sellevold, Erik Høydalsvik, Markus Furulund, Erlend Lien, Ole Håvard Singsås og Erlend Skår. FOTO: Melissa Frantzen.

Erlend Skår var en av de som stilte opp på første trening. Til daglig studerer han på politihøgskolen, og har siden femte klasse vært aktiv i basketmiljøet.

Hvorfor kom du på trening i dag?

— Jeg ønsket å prøve noe nytt, og møte nye folk, svarer Skår.

— Det er gøy å se at det store engasjementet som var på dagens trening, og møte alle de hyggelige menneskene. Så er det artig å være ute, forteller Skår, som i forkant av dagens trening undret over om han kom til å bli den eneste som møtte opp.

Skår håper at flere ønsker å delta på treningene framover, og at miljøet for amerikansk fotball vil utvikles i Bodø. Selv ønsker han å fortsette med idretten.

Per nå er planen for BOSI å ha trening i amerikansk fotball en gang i uken, og inntil videre vil dette foregå på Mørkved kunstgress. Men trener Høydalsvik ønsker etter hvert å gjennomføre treninger flere ganger i uken.