Anmeldelse - The Good Nurse

The good nurse er basert på en ekte serie-morder som gikk fra sykehus til sykehus og drepte pasienter som var innlagt. Filmen er også basert på boken «the good nurse» som er skrevet av Charles Graeber.

Filmen er regissert av danske Tobias Lindholm, som tidligere har regissert Another round (2020), The hunt (2012) og A Hijacking (2012).

Foto; Imdb

Store stjerner i hovedrollene

Den hypnotiserende delen av grunnlaget for filmen som har stjerner som Eddie Redmayne og Jessica Chastain i hovedrollene tar oss inn i hodet til USAs mest produktive seriemordere. Der de tror at Charles Cullen skal ha drept opp imot 400 pasienter gjennom hans 16år som sykepleier.

Amy som er spilt av Jessica Chastain er en fortryllende mor, sykepleier som alltid ha kontroll på alt av medesinske utstyr, som jobber for å kunne forsørge for sine barn og betale for helseforsikring siden hun lider av en hjertefeil. Siden hun har denne hjertefeilen bør hun ikke bli stresset, men som sykepleier er det en stressende jobb.

Parkfield Memorial Hospital får en nyansatt sykepleier som er Charles Cullen som er spilt av Eddie Redmayne. Charles ser ut til å være redningen til Amys situasjon der han lover å hjelpe hun så godt han kan. Amy og Charles jobber både sammen på kveldsvaktene emn også et nært personlig forhold, da barna til Amy liker Charles veldig godt.

Det Amy ikke vet når Charles starter er at han ikke er den gode sykepleieren han utgir seg for å være. Når pasienter begynner å dø på intensivavdelingen uten at de har vært noe problem før, begynner sykehusledelsen og politiet å mistenke at det foregår noe som ikke burde forgå på sjukehuset.

Oppsummering og terningkast

Det som hever denne filmen, er skuespillerne. Det gjelder Redmayne, han gjør en eksepsjonell jobb som Charles i sine ansiktsuttrykk og følelser. Det gjelder også Noah Emmerich og Nnamdi Asomugah som spiller de to politietterforskerne. Men aller mest Chastain. Hun har det ikke med å tone ned og det er en opplevelse og se henne gå all in.

Alt i alt er dette en god film som representerer en ekte hendelse av en seriemorder som holdt på mellom 1988 og 2003. Man skal ikke ta det gode skuespillet til de forskjellige skuespillerne for gitt, som hjelper denne filmen enormt. Det er en god Netflix-film.

TERNINGKAST - 4