Bodøs favoritt take-away: – Kompisen min ringte og gratulerte meg

De åpnet for fire måneder siden, og ligger høyt på listene til Wolt og Foodora.

– Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget det. Kompisen min ringte og gratulerte meg for å være så høyt oppe på listene. Det er veldig gøy, og vi er takknemlige til kundene, forteller daglig leder ved Mørkved Grill, Mohammed Tayeb Alkajo (29).

Hans resturant Mørkved Grill i Bodø en nemlig en av byens mest populære plasser å bestille take away fra.

Han ligger på innenfor topp fem på Wolt, og er svært populær på Foodora også.

– Folk er glad i kebab

De ansatte på Mørkved Grill opplever at kundene er fornøyd.

– Jeg tror det handler om god service, og god mat.

Det er en rett som Alkajo har merket bodøværingene liker ekstra godt.

– Folk er glad i kebab. Men av og til skal plutselig alle ha hamburger, mens en an dag selger vi mest kebab og pizza.

– Forrige helg solgte vi kun kebaber, legger han til og ler.

Alkajo mener det varierer litt fra hvilken tid man er inni.

– I jul var det omtrent kun pizza, sier han og humrer.

– Fungerer bra

Samarbeidet med Wolt og Foodora har på gått i ett par måneder.

– Samarbeidet fungerer bra. De har god service, og det er ikke mange som klager.

Den daglige lederen trives godt bak disken på Mørkved Grill der han møter nye og kjente fjes hver dag. Foto: Emilie Zeiner Sending Larsen

Han er likevel usikker på om de har solgt mer mat på grunn av samarbeidene.

– Av og til har vi dager vi ikke selger noe mat gjennom Wolt og Foodora, så det varrierer. Kunder ringer også oss og bestiller dirkete fra oss, forteller Alkajo.

– Flere av kundene er studenter, fordi de bor i nærheten og de får studentrabatt hos oss.

Resturanter har mest å gjør i helgene.

– Spesielt på søndager har vi mange kunder, legger den daglige lederen til.

Studentene gir gode tilbakemeldinger til restauranten.

– Vi får mye skryt for å ha god studentrabatt.

Studenter får femten prosent avslag på kjøpet, i følge Alkajo.

– Vi har forbedret oss

Han tror både det er fordeler og ulemper ved å ikke ha restauranten i sentrum.

– Det er en liten plass, og ikke så mange vet om oss, men vi er i nærheten hvor mange bor. I fremtiden skal vi bli bedre på å reklamere for restauranten.

Mørkved Grill holder på å utviklet konseptet sitt.

– Vi skal få litt flere retter, og utvliket utvalget vårt av pizzaer.

De skal blant annet få inn flere pizzaer som er vegetariske, og italienske.

Han innrømmer at kundene har blitt mer begeistret for maten etter hvert som tiden har gått.

– Først var ikke kundene så fornøyde, men vi har forbedret oss og fått enda flere kunder nå.

Alkajo hadde ikke noe erfaring da han startet opp.

– Jeg hadde aldri vært med i matbransjen før, og va helt ny. I tillegg til å driver Mørkved Grill har jeg en an jobb ved siden av.

Han angrer ikke på at han startet opp Mørkved Grill.

– Jeg trives godt, og får møte nye folk hele tiden, sier han og avslutter.