- Dårlig håndtering av unge spillere

Tirsdag ble det annonsert at Martin Ødegaard ikke ville være en del av Real Madrid-troppen som skulle spille cupkamp mot lille Alcoyano. Zidane sin avgjørelse sjokkerte mange. Avgjørelsen ble heller ikke gjort bedre da Real Madrid forsvant ut av Copa del Rey mot tredjedivisjonslaget, i et av de største cup-sjokkene i spansk fotballhistorie.

Ryktene om at Martin Ødegaard skal ønske seg bort fra Real Madrid har blusset opp kraftig siden tirsdag, etter han ble vraket fra kamptroppen til Real Madrid. Ødegaard har kun spilt 367 minutter for Real Madrid til nå i sesongen. Det i en sesong som mange trodde kunne være hans virkelige gjennombrudd sesong i "Los Blancos". Gjennombruddet har uteblitt, og Zidane setter fortsatt sin lit til sin faste midtbanetrio av Modric, Kroos og Casemiro.

Før 2020/21-sesongen ble Ødegaard sitt låneopphold hos Real Sociedad avsluttet, slik at Ødegaard kunne vende tilbake til den spanske hovedstadsklubben. Da dette ble bekreftet var det flere som var kritiske til Real Madrid sin håndtering av nordmannen. 2019/20-sesongen var kanskje Ødegaard sin beste sesong som fotballspiller, og han fikk enormt med tillit i et sterkt Sociedad-lag. Flere fryktet at det ville bli mindre spilletid for 22-åringen i Real Madrid, og de har nå fått bekreftet sine bekymringer.

Det er derfor flere som har full forståelse for Ødegaard sin frustrasjon med situasjonen i Real Madrid. Shayan Jalilian, skribent i Real Madrid Norge, er en av disse.

Som skribent i Real Madrid Norge har Shayan Jalilian god kontroll på det som foregår i "Los Blancos". Foto: Privat.

- Jeg skjønner absolutt Martin Ødegaard sin frustrasjon. Det er ikke første gang Zidane har fått kritikk for dårlig håndtering av unge spillere. Spillere som Theo Hernandez, Marcos Llorente og Achraf Hakimi er alle gode, unge spillere, men ingen av dem fikk muligheten til å bevise det i Real Madrid. Det virker rett og slett som om Zidane går imot klubben sin overgangsstrategi. Fokuset på overgangsmarkedet de siste årene har jo vært å hente unge spillere. Allikevel er det de gamle veteranene Zidane velger å bruke. Når selv Isco får mer spilletid enn Martin Ødegaard, begynner det virkelig å se mørkt ut, sier Jalilian.

La Liga-eksperten Jonas Giæver er enig i at Ødegaard vil gjøre lurt i å se seg om etter andre muligheter.

Jonas Giæver er La Liga-ekspert, og lager podcasten LaLigaLoca sammen med Petter Veland og Magnar Kvalvik. Foto: Privat.

- Han må først og fremst finne et sted hvor han kan spille fotball. Det ser for øyeblikket ikke ut som at det er Real Madrid. Femte- eller sjettevalg er ikke holdbart for en spiller av Martins kaliber. Jeg tenker han bør gå til en klubb han allerede kjenner. Om koblingene til Real Sociedad har kredibilitet, tenker jeg det ville vært et klokt valg, sier Giæver.

Han setter også spørsmåltegn ved hvordan unge spillere blir håndtert i Real Madrid.

- Zidane sin håndtering av unge spillere er jo den store diskusjonen for tiden. Det er mange unge spillere som blir hentet inn, men veldig få som faktisk slår igjennom. Du har Ferland Mendy og Fede Valverde, som har gjort sine saker bra. Vinicius Junior har noen gode kamper i ny og ne, og landsmannen Rodrygo Goes startet godt. Ellers har de aller fleste forsvunnet til andre klubber, uten å bevise stort i Real Madrid. Zidane har nok en forkjærlighet for spillere med mer erfaring. Om franskmannen fortsetter som Real Madrid-manager i lengre tid, kan det muligens påvirke spillere som Erling Braut Haaland, når det er på tide å skifte klubb. Men slikt kan endre seg på kort tid, forteller Giæver.