Disney-klassikker utsolgt i Stormen
Etter flere år med pandemi er dørene åpnet igjen på stormen konserthus. Vilde Steensen som beskriver seg selv som Pias assistent og høyrehånd er glad for å ha alle tilbake.
- Dette er den første forestillingen hvor vi får lov til å ha fullt publikum, full oppsetning og ikke minst at alle danserne får være med. Vi ser dansegleden i samtlige som får lov å være med på forestillingen og at alle gleder seg veldig.
Silje Rudborg er danser og koreograf, hun er også veldig glad for at alt er som normalt igjen.
- Det er veldig gøy at vi får lov å være alle igjen. Vi hadde en liten forestilling under pandemien, men det var jo ikke nærheten av det vi holder på med nå.
Frafall i dansemiljøet under pandemien
- Noen har falt litt fra, meg selv inkludert. Under pandemien fikk vi ikke ha ordentlige treninger og vi ikke fikk opptre.
Steensen mener det er flere viktige grunner som kan trekke fler folk inn i dansemiljøet.
- Nå når det har åpnet får jo folk se hva vi holder på med og hvilke forestillinger som blir satt opp, nå gjelder det bare å spre ordet og nå ut til flest mulig avslutter hun med.
Det å sette opp en forestilling med 500 dansere i alle aldere er ikke for alle, Pia Øien fra Pias ballettstudio som står bak hele oppsetningen har så mye å gjøre på generalprøven at hun var umulig å snakke med. Datter Pernille Øien derimot, som også er ansvarlig for mye av koreografien og dansene i forestillingen kunne fortelle litt om arbeidet bak.
- Først skal det bestemmes hvilken forestilling vi skal sette opp, det er alltid veldig hemmelig for alle elevene til januar det året den skal settes opp. Deretter begynner organiseringen for fullt. Det skal lages rekkefølge, det skal finnes ut av hvilke elementer fra filmen som skal tas med i forestillingen og det skal fordeles på alle de forskjellige dansegruppene. Når danserne får vite det på trening begynner de å jobbe med koreografien, så begynner de å teste ut dette med kostymer. Når alt dette er på plass er det prøver her i stormen konserthus i to dager med alle dansegruppene og øvinger fra morgen til kveld. Da er vi så klare som vi kan bli for premiere sier Øien.
Bak en forestilling som dette er det mange som har viktige roller. Joakim Nordvik er en av tre lysteknikere, og han må alltid være påkoblet når han blant annet skal følge en danser med lys.
- Det er veldig gøy, men det er også stressende fordi du må være veldig på hugget hele tiden selvom vi kanskje ikke skal følge noen med lyset der og da.
Det å lage en forestilling om løvenes konge er ikke det letteste i verden, en så kjent film kan føre til at både dansere, skuespillere og koreografer kan føle på litt press. Silje Rudborg som er danser og koreograf har litt å fortelle om akkurat dette.
- Jeg føler på litt press, det er jo en veldig kjent historie. Jeg vil jo at de dansene jeg har laget skal stå til forventningene av hva de kan kjenne igjen fra filmen.
Er det mye publikum kan kjenne igjen fra filmen i forestillingen?
- Ja jeg føler vi har fått med de viktigste elementene, vi har fylt på litt småroller der hvor vi trenger å ha folk. Alt i alt vil jeg si at historiefortellingen er ganske lik som i filmen.
En av hovedrollene i løvenes konge er som mange vet Mufasa, denne rollen var det Marcus Steensen som var så heldig å få.
- Jeg syntes det var litt skummelt først, men du må bare glemme at det er folk der og bare tenke deg at du skal være en løve forteller Steensen.
Når løvenes konge settes opp har gjerne publikum en del forventinger. Silje Rudborg og Pernille Øien nevner flere ting som publikum kan forvente seg.
- Et knakanes show! Neida, de kan forvente seg en veldig fargerik og artig fortelling om livet avslutter Silje med å fortelle.
- Jeg vil at publikum skal føle noe når de ser på, enten de blir redde, glade eller gråter også håper jeg de fleste som går ut av salen hadde en fin opplevelse avslutter Øien med.