Disse forholdene gir salgsboom: – Solgt tonnevis

Slik så det ut utenfor Nord universitet mandag formiddag. Det glatte føret gjør også at flere kjøper strøsand til egen innkjørsel. Foto: Thomas Fredrik Kristensen

Slik så det ut utenfor Nord universitet mandag formiddag. Det glatte føret gjør også at flere kjøper strøsand til egen innkjørsel. Foto: Thomas Fredrik Kristensen

Glatte veier fører til salgsoppgang på strøsand og smelteprodukter.

Har du snublet på glatta den siste uka? Det er i så fall ikke rart.

Den siste uka har det nemlig vært speilglatt på veier og gangstier i Bodø. Noe byggevarekjeden Byggmakker har fått erfare i positiv retning for deres del.

– Voldsom oppgang

Salget av strøsand og grus har økt betydelig i hele januar. Til sammen har Byggmakker på Hunstad og i Olav Vs gate solgt tonnevis den siste måneden.

– Det har vært en voldsom oppgang. Salget denne måneden har vært mer enn i alle vintermånedene til sammen denne sesongen. Vi har solgt mye strøsand og smelteprodukter, sier Geir Anders Larsen, varehusleder på Byggmakker Hunstad, til Nettopp.

Geir Anders Larsen i Byggmakker Bodø konstaterer at det tidvis har "rent" inn med folk på sand-jakt. Foto: Thomas Fredrik Kristensen

Varehuslederen opplyser om at mange av kundene deres har blitt fri for sand den siste tida og at det tidvis har vært et stort innrykk av bodøværinger på sand-jakt.

– I januar har vi solgt 1,2 tonn sekker med strøsand på Byggmakker Hunstad. En sekk veier 25 kilo, sier varehusleder på Byggmakker Hunstad, sier Larsen og antar at Byggmakker i Olav Vs gate opplever lignende tilstander.

Brukes til alt mulig

– Hva bruker folk sanden til?

– Alt mulig. Mange har det i egen oppkjørsel. I tillegg har vi en del firmakunder som kjøper det til å ha på byggeplasser, forteller Larsen og fortsetter:

– Vi har også solgt mye snømåkeutstyr i løpet av januar. Det er tydelig at folk handler ut fra værtrendene.

Det går unna med strøsand og smelteprodukter hos Byggmakker. Foto: Thomas Fredrik Kristensen