Endelig gleder Rick seg til å dra tilbake til USA: – Sist gang jeg var der viste jeg fingeren til Trump Tower

Rick Kirkham (62) har fått tilbake stoltheten over å være amerikaner.

Siden Biden ble tatt i ed som USAs 46. president onsdag denne uken har Rick Kirkham flagget det amerikanske flagget hjemme i Bodø. 62-åringen, som for mange er mest kjent fra den populære Netflix-serien "Tiger King", har bodd de siste fire årene i byen.

Mageknipe

Han har tidligere uttalt til Avisa Nordland at han stemte på Biden, og er naturligvis svært fornøyd med å se Donald Trump forlate Det hvite hus.

– Innsettelsesdagen er en fantastisk dag for alle amerikanere. Onsdag var en enda bedre dag enn vanlig. Å endelig bli kvitt korrupsjonen, hatet og løgnene med en ny og anstendig president er en lettelse, sier Kirkham.

Han beskriver gleden over Trumps avgang slik:

– De siste fire årene med Trump har vært som å ha en fæl mageknipe hver eneste dag når du våkner opp, og som ikke går over utover dagen. Endelig er mageknipa borte, sier Kirkham.

Stolt amerikaner

Med Biden som ny president i hjemlandet har Tiger King-stjernen fått tilbake stoltheten over å være amerikaner.

– De siste fire årene har jeg skjemmet meg over å være amerikaner på grunn av president Trump. Nå er stoltheten over landet og flagget mitt tilbake. Det er en helt ny begynnelse. Vi går tilbake til det Amerika jeg kjente før og ble glad i, sier Kirkham og legger til:

– Jeg har til og med det amerikanske flagget hengende utfor huset mitt akkurat nå her i Bodø. Så stolt er jeg.

I likhet med Bård Ludvig Thorheim, er Kirkham fornøyd med en av Bidens første bestemmelser som president. USA har på nytt forpliktet seg til Paris-avtalen.

– De 17 presidentordrene som Biden signerte onsdag er allerede en meget god start på presidentperioden. Han har hatt flere måneder på planleggingen, og de fleste regjeringsmedlemmene er plukket ut, men enda ikke bekreftet av senatet. Han har en veldig ambisiøs 100-dagers plan, og på toppen av listen er selvfølgelig koronaviruset, og å få vaksinene til folk. Han vil ha 100 millioner vaksiner ut i løpet av 100 dager. Det er fantastisk og jeg tror han kan klare det, sier Kirkham entusiastisk.

President Joe Biden og førstedame Jill Biden under innsettelsen onsdag. Rick Kirkham tror Biden kan få til mye i løpet av hans første 100 dager. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana

Respektert

Splittelsen i det amerikanske folk er stor etter fire år med Trump og stormingen av kongressen for to uker siden. Rick mener Biden har én fordel idet han går løs på jobben med å forene amerikanerne.

– Han er ikke bare en mann demokratene støtter, men har også respekt fra republikanere. Selv om mange republikanere ikke ville innrømme det offentlig, respekterte de ikke Trump, men bare støttet han. Nå har vi en president som har respekt på begge sider i kongressen.

62-åringen er ikke i tvil om at han nå føler seg mer komfortabel med å reise tilbake til hjemlandet.

– Så absolutt. Jeg dro til New York for et år siden for å vise kona hjemlandet mitt. Da stoppet jeg utenfor Trump Tower og viste langfingeren. Det var faktisk det mest spennende med turen. Nå gleder jeg meg til å dra tilbake til mitt kjære hjemland. USA er tilbake der det hører hjemme, avslutter Rick med et smil.

Nå kan Rick Kirkham endelig smile på vegne av hjemlandet sitt igjen. Foto: Kristin Skjefstad Isaksen, Avisa Nordland