Er dette kostnaden av de siste fire årene under Klopp?

Jürgen Klopp har hatt seks fantastiske sesonger med liverpool, men nå begynner ting å se litt mørkt ut.

Dette er en kommentar, og den gir uttrykk for skibentens mening.

Han kom fra Borussia Dortmund i 2015, derifra har det bare gått oppover. Den gang visste ikke Liverpool-fansen at de nå skulle få en trener som endelig fikk ligatittelen tilbake til historiske kystbyen. Siden han kom har det skjedd mye, han har ledet laget til flere Champions League finaler, og til og med vunnet en av dem. Laget har også vunnet begge de engelske cupene, UEFA Super cup og VM for klubblag. Denne sesongen ser ikke scouserne ut til å være i nærheten av å vinne noen av disse trofeene.

Høyt og intensivt press

Liverpool har de siste årene hatt stor suksess med det høye og intensive presset de legger på motstanderen sin. Men bak dette ligger det mye jobb og trening, de er et lag som har løpt utrolig mye og jeg mener dette er en av grunnene til at Klopp nå møter motgang.

Liverpool ligger nå på en niende plass i Premier League. Foto: Skjermdump

Laget i rødt har selvfølgelig mistet en ekstremt viktig nøkkelspiller i Sadio Mané og har også hatt mye skader. Pr. dags dato er Luis Diaz, Joel Matip, Diogo Jota og Arthur ute i lang tid. Midtbanen har vært et stort problem denne sesongen, og da hjelper det ikke at den 36-år gamle maskinen James Milner ble skadet mot Napoli, i det intense oppgjøret på Anfield.

Klopps assistent, Pep Lijnders, ga i sommer ut en bok med tittelen «intensitet». For det er jo akkurat dette som har vært nøkkelen til suksess for Liverpool. Undertittelen i boken var «vår identitet» og har flere ganger uttalt at «identiteten vår er intensitet». Denne sesongen ser Liverpool ut til å mangle både identitet og intensitet.

Tallene som gir grunn til bekymring

Liverpool er det laget som i en årrekke har ledet statistikken over å ha lagt bak seg flest antall km i løpet av en sesong, dette har snudd nå. I år har de i snitt løpt 3,4 km mindre enn motstanderen per kamp i Premier League, totalt 20 kilometer. I antall høyintensitetsløp har de hatt 161 færre i snitt enn motstanderen per kamp, ifølge AI under pressure-analytikeren Dan Kennet.

Åpningskampen mot Fulham i London var verst, der løp hjemmelaget syv kilometer lenger og hadde 426 flere høyintensitetsløp enn Liverpool.

De siste fem sesongen har Liverpool vært med i kampen om de fleste titler, men i fjor toppet det seg da laget vant FA-cupen, ligacupen, tok seg til finalen i Champions League og var med i gullkampen i Premier League til siste runde. Så hvis det er noen som får lide av det tette kampprogrammet i år så tror jeg det er Liverpool. For jeg tror at det vi ser av Liverpool nå, er kostnaden av de siste fem årene med suksess.

The normal one

Han fikk nylig prisen "Freedom of the city Liverpool", så uansett hvor dette ender vil Klopp for alltid bli husket i byen med 1,36 millioner innbyggere. Han har gjort utrolig ting for både byen og klubben, og har skapt øyeblikk som ingen kan gjenskape. For han er ikke bare en manager for en fotballklubb, han er som han sier selv "The normal one".