Festen på Aspmyra manglet bare et Glimt mål

J-Feltet sammen med resten av Aspmyra publikumet var med på å lage en fantastisk ramme rundt kampen
Aspmyra (Nettopp) (Bodø/Glimt-Arsenal 0-1) Runar Espejord, Amahl Pellegrino og Ola Solbakken hadde alle enorme muligheter som kunne gitt målet som hadde sendt Aspmyra til himmels. Martin Ødegaard og resten av Arsenal laget gjorde det Bodø/Glimt ikke klarte: Nemlig å score mål.

Nesten 8000 personer, flomlys og Premier League leder Arsenal med norske kaptein Martin Ødegaard i spissen. Det var det som ventet Bodø/Glimt denne torsdag kvelden på Aspmyra.
Kjetil Knutsen gjorde to endringer til tordagens kamp. Marius Høibråten erstattet Brede Moe mens Ola Solbakken ble foretrukket framfor Joel Mvuka. Det var før kamp usikkert om Ulrik Saltnes ble klar til kampen etter å ha slitt med en kjenning bak i låret i forkant av oppgjøret.

Ut med skade

I et rufsete nord-norsk høstvær blåste den bosniske dommer Irfan Peljto igang oppgjøret, og Arsenal anført av Bukayo Saka gikk rett i strupen på Glimt. En ball blir spilt i bakrom og Saka er først på den og kommer alene med Glimt målvakt Nikita Haikin som havner på halvdistanse. Saka løfter ballen over Haikin som er satt ut av spill, men heldigvis for Glimt så går ikke ballen i mål.

Når Glimt hadde fått sjokkstarten til Arsenal på avstand tok de mer og mer over banespillet og spilte seg til noen halvsjanser.
Etter 10 minutters spill så måtte Ulrik Saltnes kaste inn håndklet, han var med andre ord ikke så klar som Kjetil Knutsen og resten av Glimt hadde håpet på. Inn for Saltnes kom danske Albert Grønbæk.

Martin Ødegaard var ikke all verdens involvert i det offensive Arsenal kom med før pause, men fikk kjenne på Aspmyra publikumets pipekonsert da han lå nede etter en duell med Alfons Sampsted.

Martin Ødegaard var ikke så mye involvert i farlighetene Arsenal skapte. (Foto: Hilde-Gunn Bye / High North News)

Mot spillets gang

De første 23 minuttene var det Glimt som styrte spillet og spilte seg fram og tilbake i håp om å trenge gjennom Arsenal forsvaret. Men så kommer Arsenal og Saka på høyresiden, smetter forbi Brice Wembangomo og skyter ballen i foten til Marius Høibråten og får den heldig tilbake i brystkassa som igjen bryster den inn i mål 1-0 Arsenal etter 25 minutters spill litt mot spillets gang.

Til tross for mål til bortelaget, så var stemningen på Aspmyra fortsatt fantastisk, og et par minutter etter målet kommer Amahl Pellegrino alene gjennom med Arsenal keeper Matt Turner, dessverre så treffer ikke Pellegrino godt nok og sender den utenfor mål.

Det skjer ikke så veldig mye mer i slutten av omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Arsenal.

Ola Solbakken, Kjetil Knutsen og Hugo Vetlesen takker fansen for kampen (Foto: Hilde-Gunn Bye / High North News)

Sinnsyk stemning

Andre omgang blir sparket igang, og som i første omgang så er det Glimt som styrer spillet.
Det var ville tilstander på tribunen gjennom hele kampen, men spesielt i andre omgang, så var hele Aspmyra som fyrverkeriet midnatt på nyttårsaften. Flere av de britiske journalistene som satt på tribunen satt der nærmest å måpte med munnen over trykket fra hjemmefansen.

Enorme muligheter

Etter rundt timen spilt, så kommer igjen Pellegrino i en drømmeposisjon der han kommer alene med Turner igjen. Også denne gangen endte det ikke med mål da Turner var nede å reddet forsøket, og Arsenal holdt på ledelsen de hadde.
Men Glimt var virkelig sugene på å gi Aspmyra publikumet et mål. men når både Ola Solbakken og Runar Espejord brenner ballen over mål, så ble det vanskelig.

Martin Ødegaard hadde ikke sin beste kamp på kunstgresset, og ble tatt av banen etter 70 minutters spill.
De siste 20 minuttene så var det ikke så veldig mye å skrive hjem om. Det var Glimt som hadde mest ball, og en del bytter hos begge lag gjorde at tiden gikk, og etter 94 minutter spilt, så blåste den bosniske dommer av kampen, og Arsenal endte opp med alle 3 poengene i denne kampen.

Martin Ødegaard var ikke fornøyd med Arsenal sin innsats, men glad for 3 poeng (Foto: Birgitte Annie Molid Martinussen / High North News

Ødegaard imponert

En som var stolt av prestasjonen de gjorde på Aspmyra var Arsenal kaptein Martin Ødegaard.
-Jeg er fornøyd med at vi vinner det var det som betydde noe, men prestasjonen var ikke så mye å skryte av sier Ødegaard i mixed zone etter kampen. Ødegaard var syntes det var gøy å spille klubbfotball på norsk jord kom også med skryt til Bodø/Glimt og fansen. -Stemningen og opplegget de lager her er fantastisk.
Den norske kapteinen var også klar over det at seieren var god å få med seg, og at de ikke så på dette som en "Walk in the park" på forhånd.
- Vi visste at det kom til å bli tøft, og at de har skapt store problemer for gode lag her før.

Amahl Pellegrino var førnøyd med kampen, men irriterer seg over at de ikke klarer å sette ballen i mål. Også Pellegrino var klar på at publikumet på Aspmyra var fantastiske denne torsdag kvelden.
- Det er en bra kamp fra vår side, men litt kjedelig at vi ikke klarer å score mål og gi det fansen her fortjener for de var helt fantastiske, kommer det fra Pellegrino