Firemålskonge og thriller da Glimt slo Vålerenga

Det ble høy dramatikk da Bodø/Glimt revansjerte seg, og tok en etterlengtet trepoenger i Eliteserien.

Eliteserien runde 23 ble dramatisk når Glimt tok i mot Vålerenga foran 7000 bodøværinger på Aspmyra. En veldig viktig kamp for begge lag i hver sin ende av tabellen, der oslolaget går mot en skuffende sesong med mulighet for nedrykk. Bodø/Glimt i den andre enden jobber mot et nytt seriegull og begynner å bli avhengige av seiere for å holde tempen til Viking.

Og det kunne ikke ha startet bedre for Glimt, når dommer peker på straffemerket etter ett minutts spilletid. Amahl Pellegrino tar straffen selv og setter den høyt i venstre, i tillegg til å sende den eminente straffestopperen, Jacob Storevik, feil vei.

Vålerengakeeperen har reddet 7 av 12(!!) straffer i eliteserien fra 2020 til 2021, men denne gangen var han sjansesløs. Ledelsen varer allikevel ikke lenge, før vålerenga tar et langt innkast forbi en haug av glimt spillere, Torgeir Børven får stå alene på bakerste stolpe og prikke ballen inn i målet.

Og starten skal ikke bli noe mindre dramatisk, for kun 8 minutter etterpå får Amahl Pellegrino ballen inne i feltet og kliner til på hel volley. Ballen sparkes knallhardt inn i målet bak en fullstendig utspilt sisteskanse. Og glimt tar tilbake ledelsen etter 15 minutters spilletid

10 minutter inn i andreomgang er glimt frempå igjen, og Faris Mumbagna blir sparket i ansiktet når Eneo Bitri skal klarere en ekkel sprett i eget felt. Dommer peker på staffemerket igjen, og Amahl Pellegrino setter ballen kontat i mål. Storskåreren setter sitt tredje mål for dagen, og hjemmelaget leder 3-1.

Amahl Pellegrino satte det tredje målet for dagen, og feiret som en romersk keiser foran J-feltet. Lynvingen skårte fire mål mot Oslolaget. Foto: Magnus Asker Olsen

Drøyt fem minutter senere får Vålerenga en corner, og litt ut av ingenting setter nysigneringen Andrej Ilic ballen i mål via tverrliggeren. Vålerenga er plutselig tilbake i kampen, og setter opp tempoet de neste minuttene mens de jager utligningen.

Men det vil seg ikke for osloværingene, og vondt blir verre da de flytter frem laget på overtid. Faris Mombagna snapper opp ballen, og banker den frem til en lynrask Amahl Pellegrino. Toppskåreren gjør heller ingen feil da han runder keeperen og triller den inn i mål for å punktere kampen. Bodø/Glimt vinner kampen 4-2, og tar dermet tre viktige poeng i gullkampen. Vålerenga ligger kun fire poeng foran direkte nedrykk.

Bodø/Glimt skal møte Vålerenga igjen allerede på torsdag, da det skal kjempes om en billett til Cupfinalen 9. desember.