Flere Glimt-supportere har havnet i en fortvilende situasjon: – Dritkjipt

Neste uke ankommer flere tusen Glimt-supportere London. Akkurat nå ser det ut som mange av disse ikke får dratt på Emirates og se på Bodø/Glimt.

Når Arsenal får besøk av Bodø/Glimt blir det med 3000 elleville bortesupportere. Likevel er det mange som sitter med både hotell og flybillett, men som ikke har fått billett til bortesvingen på Emirates Stadium.

– Stor skuffelse

– Med en så stor arena, hadde jeg aldri trodd at Glimt skulle få tildelt så få billetter. Da beskjeden om at vi ikke fikk tak i billetter kom, var det en stor skuffelse. Særlig siden fly og hotell har vært booket siden trekningen. Jeg fikk ikke anledning til å feire Glimt i Roma, så da jeg og en venn, som har like gult hjerte som meg, bestemte oss for å oppleve Glimt på Emirates, har spenningen steget dag for dag, forteller supporter Hugo Pedersen.

Pedersen innrømmer imidlertid at han kanskje var en smule naiv da han skulle skaffe seg billetter til kampen.

– Men vi måtte jo bare booke fly og hotell når billettene ikke legges ut før ganske kort tid før kampen. Det var veldig overraskende at det skulle bli et problem.

– Jeg mener også det var feil prioritering å legge såpass til rette for charterflyene kontra det åpne markedet. Samtidig vet jeg for lite om strategien bak til å kunne spekulere i det. Jeg tror dette er en del av voksesmertene til Glimt. Ingen kunne nok forutse hvor mange som faktisk ville se på kampen i London, sier han.

Hva som er planene videre er usikkert, men en ting er han helt sikker på:

– Vi tenkte først å selge flybillettene, men vi valgte å avvente da Glimt sa på fredag at de hadde tatt kontakt med Arsenal om flere billetter. Alt håp er ikke ute – enda. Det er uaktuelt å sitte på hjemmetribunen. Jeg ar fått tilbud fra kjente som har «hjemmebilletter» på Emirates som jeg kunne få, men Arsenal er også tydelige på at de ikke ønsker bortesupportere blandet, og det er en unødig risiko. Da vil jeg heller være med andre med glimt i hjertet å følge kampen.

– Uansett resultat av billettjakten forblir stoltheten av Bodø/Glimt og jeg gleder meg til å se Glimt i aksjon mot Arsenal.

Var en bursdagsgave

En annen som sliter med å få tak i billetter, er Johanne Sofie Slettvold. Som en del av bursdagspresangen til datteren var planen å dra på Emirates for å se på Bodø/Glimt.

Nå står hun istedenfor i en fortvilet situasjon, hvor kun datteren har billett til kampen:

– Det var en bursdagsgave til jenta vår på 15, men når vi skulle gå inn å kjøpe billetter til kampen klarte vi kun å få tak i en billett. Det føles rett og slett dritkjipt å ikke få tak i nok billetter. Jeg syntes også det er dårlig gjort at man kunne kjøpe 10 og 10 billetter av gangen, da er det mange som ikke får tak i billetter, sier Johanne oppgitt.

– Hvis ikke håper jeg at noen andre bekjente kan være med henne på kampen, så får jeg dra på en pub eller stå utenfor Emirates. Det føltes ikke komfortabelt å slippe henne inn der alene. Denne turen har vært lenge, men jeg har ikke råd til å kjøpe dyre charterbilletter, for jeg har jo tross alt kun en vanlig butikkjobb, sier hun fortvilet.

Slettvold har ikke ønsket å stille opp med bilde i sakens anledning.

– Arrogant

Slettvold er også svært misfornøyd med hvordan billettsystemet har fungert før kampen:

– De som har sesongkort hadde ingen fordeler da de skulle kjøpe billetter. Jeg mener Glimt i Sør også burde fått noen fordeler, når vi bruker mye penger på å reise rundt og følge laget.

Billettproblematikken har fått flere supportere til å rase i sosiale medier. Likevel gikk daglig leder i klubben, Frode Thomassen, ut og avfeide problematikken sist uke.

– Frode Thomasen i Glimt var arrogant, og så ikke på det som et problem, men det var et problem. Nå håper jeg at det er mulig å få tak i en billett, slik at jeg får kommet inn, sier hun

Selv om det er usikkert om det blir fotballkamp på både mor og datter i England, er det ikke slik at det blir få Glimt-kamper på familien:

– Vi skal til Åråsen lørdag. Der er det lettere å få tak i billetter. Jeg har fulgt Glimt siden 1993, og fra 2010 og utover har jeg nesten vært på alt av kamper på Aspmyra.

Ingen oppdateringer

AN har også vært i kontakt med Ørjan Heldal i Glimt, som sier at de er i kontakt med Arsenal om flere billetter, men at de foreløpig ikke har noen flere oppdateringer til Glimt-supporterne foreløpig.