Første fra Kjerringøy inn på Stortinget

3. kandidat for Nordland Arbeiderparti Øystein Mathisen

Øystein Mathisen (30), 3. kandidat for Nordland Arbeiderparti, vil jobbe for nordnorske interesser de neste 4 årene på Stortinget.

Det er en Øystein Mathisen i gledesrus vi møter inne på Arbeiderpartiet sin valgvake natt til tirsdag. Han forteller at de har jobbet lenge og målrettet både nasjonalt og lokalt for å få de resultatene man ser i dag.

-Vi har jobbet konkret siden 2017, og det har vært en lang vei. Vi har utviklet god politikk, vi har jobbet med de som skal stå på listen og vi har bygget opp valgkamporganisasjonen over tid. Her i Nordland startet vi valgkampen i januar med målinger nede på 18% og med en oppgang på 10% gjennom en valgkamp. Det er noe jeg aldri har opplevd før, forteller kjerringøyværingen ivrig.

Organisasjonen og ikke enkeltpersoner
Øystein forteller at det at han nå er inne på Stortinget, er takket være innsatsen til hele organisasjonen, og at man ikke må snakke om enkeltpersoner i denne sammenhengen.

- Det er en så formidabel innsats. Og det er heller ikke én person som står bak dette. Det er laget og den felles innsatsen gjennom en hel valgkamp som har klart det. Nå er vi virkelig i skyene, utbryter han.

Betyr mye å komme inn på stortinget
-For meg personlig betyr det her veldig mye.
Øystein trekker pusten mens han lar svaret henge litt i luften.
-Det betyr veldig mye å få den tilliten fra velgerne. Vi har vært mye ute og snakket med folk, og fått mye positiv respons av folk som er opptatt av mye av det samme som vi er opptatt av. Om det har resultert i at folk gir tillit og stemmer så er det bare helt fantastisk og jeg skal virkelig jobbe hardt for å gjøre meg verdig den tilliten, sier han.

Vil fremme nordnorske interesser
Mathisen er særlig opptatt av å styrke utdanning, og beholde arbeidsplasser i Nordland.

-Jeg er ung, jeg kommer fra Nordland, og jeg ønsker at flere unge skal komme tilbake og bosette seg her. Det blir også viktig å iverksette virkemidler for å lokke andre utenfra til å komme hit og bosette seg. Vi må jobbe for å skape flere arbeidsplasser som blir værende her, sier han ivrig.

Han vil også jobbe for at det skal bli flere nordlendinger her, og mener at vi har store muligheter for å få det til.

-Vi må sørge for at det satses og bygges, og at vi bruker alle de mulighetene som ligger foran oss her i Nordland. Det er mye å ta tak i, men jeg er takknemlig for å komme fra et fylke som har så mye positivt og så mange muligheter med seg, avslutter en glad Mathisen.