Fra posten med omsorg

For ett år siden, fikk Elin Åsen Bolli et dilemma som skulle endre livet hennes.

September i 2019 ble det bestemt at posten skulle legge ned 25 postkontor i distriktene, og flytte de til Østlands terminalen på Lørenskog. Elin Bolli var en av de som ble berørt av dette. Posten hadde vært hennes arbeidsplass i 30 år.

Elin Bolli synes det var svært spennende å få prøve noe nytt etter 30 år i posten.

Postkontoret Elin jobbet på, ble lagt ned september 2020. Elin fikk beskjed at det var usikkert om hun hadde jobb etter dette. - Det er selvfølgelig skummelt å bytte jobb og jeg har alltid trivdes på posten, forteller Elin som startet i god tid å lete etter ny jobb. Hun hadde fått høre fra flere at hun passet til å jobbe med mennesker, og hadde tenkt at dette var noe hun kunne likt å jobbe med. Likevel var Elin spent om hun kom til å klare utfordringene og trives i en ny jobb.

Krevende med ny jobb

Elin husker spesielt hvor krevende det var, når hun skulle levere cv-en. Hun leverte cv-er på mange forskjellige plasser, og måtte ta til seg mye mot før hun ga de fra seg.<br> - Jeg hadde jo ikke vært på jobbintervju på 30 år, så det var jo helt nytt for meg. Jeg husker noen fortalte meg at jeg ikke skulle vise noen svake sider under intervjuet, men jeg tror det viktigste er å bare være seg selv.

Elin ventet spent noen uker før hun fikk en telefon fra avlastningstjenesten.

- Jeg var med barnebarnet mitt på sykehuset, han hadde akkurat våknet fra narkose da sjefen fra avlastningstjenesten ringte meg og spurte om jeg ville komme på jobbintervju. Det var mye følelser og glede på en gang, forteller hun videre.

Ikke sikker

Elin fikk jobben som vikar på avlastningentjenesten for funksjonshemmede barn. Selv om Elin følte seg usikker i starten, kom hun raskt inn i systemet. Elin som jobbet mye med rutinearbeid, fikk nå en arbeidssituasjon der man aldri kunne vite sikkert hvordan arbeidsdagen ville bli. Elin synes likevel det var godt å ha en jobb med mye omsorg. <br> -Det var tøft å bytte jobb, så jeg gråt nesten av lettelse når det gikk bra. <br>Etter hvert fikk Elin også jobbe i bofellesskapet som gjorde at troen på seg selv økte. - Det var så godt når noe man hadde grudd seg til og var så spent på, gikk så bra, forteller hun.

Da september kom, fikk Elin vite at hun kunne få jobbe videre i Bring post. Likevel trivdes Elin så godt å jobbe med omsorg at hun valgte å si opp i Posten. - Det var jo en risiko å stå uten fast jobb, men jeg trivdes så godt på avlastninga og bofellesskapet at jeg visste at det var dette jeg ville.

Nå jobber Elin for fullt, på begge steder.

-Jeg trivdes så godt. Jeg var glad for å jobbe på nyttårsaften og julaften fordi jeg synes det er så godt å se brukerene kose seg. Det er en svært givende jobb og jeg er evig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten.