Høgmo om Mikkelsenovergangen: -Han har alle forutsetninger for å lykkes

Mikkelsen leverte en sterk høstsesong i TIL-drakta. Nå kan det bli en lang stund til neste gang man får se han i aksjon på Alfheim.
Sent mandag kveld erfarte iTromsø at August Mikkelsen skal ha signert for den svenske klubben Hammarby. I Sverige vil TILs tidligere gullkalv ha et større press på seg, skal man tro de som følger Hammarby tett.

Tirsdag morgen satte August Mikkelsen seg på flyet fra Tromsø destinasjon Oslo. Deretter går turen til Stockholm hvor Mikkelsen etter alle solemerker skal presenteres som Hammarbyspiller. Overgangssummen skal ligge på minst 15 millioner, som TIL får utbetalt med en gang. Hvis eventuelle prestasjonsbonuser slår inn kan summen stige til over 20. 

Den nybakte seriemesteren i Sverige, Per-Mathias Høgmo, tror at Mikkelsen kan levere i nabolandet.

Per-Mathias Høgmo tok turen innom Skarphallen for å overvære iTromsøcupen. Foto: Tobias Stein Eilertsen

- August har alle forutsetninger for å lykkes i Hammarby. Han passer godt inn i måten de spiller på med sin gode teknikk og evne til å lage mål. Samtidig spiller de på et hurtig underlag som burde passe han godt.

Høgmo peker på publikumsinteressen som den store forskjellen på norsk og svensk fotball.

- Den største forskjellen på svensk og norsk fotball den store publikumsinteressen i Sverige, og at de har en hovedstad med tre klubber som trekker fulle hus.

Oscar Månsson, journalist i det svenske fotballnettstedet fotbollsthlm.se, forteller at den svenske hovedstadsklubben har strukket seg langt for at Mikelsen skal ikle seg Hammarbys farger.

- Denne overgangen er et helt nytt nivå i svensk fotball. Jeg kan ikke huske at Hammarby har signert en spiller i denne prisklassen tidligere, meddeler Månsson på telefon fra "Bajens" treningsleir på Marbella. 

Hammarby kalles for Bajen på folkemunne. 

Månsson forteller at det er knyttet store forventinger til Reinengutten hos söta bror. 

- Med den overgangssummen, så er det klar at presset blir mye større enn det var i Tromsø. Fansen forventer at han leverer, men det er viktig å huske på at han er 22 år gammel. Han er ung, og vil nok trenge litt tid for å tilpasses seg Cifuentes. 

Hammarbyeksperten peker på en vesentlig forskjell på Gaute Helstrups Tromsø, og Marti Cifuentes sitt Hammarby.

- I Tromsø har Mikkelsens styrker kommet til syne sentralt i banen, hvor han kan ligge litt bak spissen. Det blir spennende å se hvordan Cifuentes har tenkt å bruke han.

Den Oslobosatte Hammarbysupporteren Teodor Kjell forteller at han gleder seg til å se Mikkelsen i grønt og hvitt.

- Jeg har en kompis som heier på Tromsø. Han har gitt Mikkelsen gode skussmål, forteller han entusiastisk. 

- En spillertype som Mikkelsen har vi ikke hatt i Hammarby før. Han har kvaliteter som jeg tror og håper vil forsterke Hammarby. Gutten har et lavt tyngdepunkt, en herlig teknikk og er flink til å finne rom. I tillegg er han en fin kombinasjonsspiller. Jeg skal ikke legge et umenneskelig press på gutten, men det er litt gøy at enkelte har nevnt hans navn i samme åndedrag som Lionel Messi. Det kan være fint mot motstandere som ligger lavt, forteller Bajensupporteren. 

Hammarbysupporter Teodor Kjell.

- Hva kan Mikkelsen vente seg på hans nye hjemmebane?

- Det blir helt klart en stor overgang å gå fra å spile foran 3-4000 til over 20 000 tilskuere. Det er en helt annerledes atmosfære på Tele2 Arena. Det blir større krav og press i Stockholm, spesielt hvis man tar prislappen i betraktning. Skulle Bajen eksempelvis komme på en 8.plass vil fansen bli enormt skuffet. 

Svensken forteller at nivået i Sverige er nokså likt som i Norge. 

- I Norge tenker folk at å dra til Sverige ikke nødvendigvis er et steg opp, først og fremst på grunn av suksessen i Europa i senere år. Jeg vil påstå at Mikkelsen tar et steg opp. Det er fullt mulig å få til en overgang til en større liga ved gode prestasjoner i Allsvenskan, avslutter han.