Kjetil Knutsen: - Vi er bedre forberedt til Europa-kampene denne gangen

Glimt-trener Kjetil Knutsen etter torsdagens trening. Foto: Martin Nilsen

Kjetil Knutsen ser fram til å lede Bodø/Glimt inn i sitt første europeiske gruppespill noen sinne. Billettene ble revet bort på kort tid.

Denne høsten har Bodø/Glimt skapt historie ved å kvalifisere seg for sitt første europeiske gruppespill i klubbens historie.
Torsdag neste uke får Bodø/Glimt besøk av Zorya Luhansk fra Ukraina til den første av totalt seks gruppespillkamper.

- Det å gå inn i ett gruppespill er nytt for klubben. Alle må være i toppform i forhold til å være skadefrie og klar til kamp, sier Knutsen.

Interessen for Glimts deltakelse i Europa Conference League er stor i Bodø. Billettene til Europa-kampene ble lagt ut for salg torsdag klokka 10.00, men ble revet vekk på bare 17 minutter. Det skriver Avisa Nordland.

Fikk ikke studert Legia i forkant

På veien til gruppespill i Europa har Glimt møtt på en rekke utfordringer. Det startet med et knepent 2-3-tap på hjemmebane mot Legia Warszawa. Returoppgjøret i Polen endte dessverre med 2-0 tap og 5-2 sammenlagt til polakkene. Glimt-bossen forteller at inngangen mot Legia-kampen var langt fra optimal.

- Legia stengte ned det som kunne stenges ned, så vi fikk rett og slett ikke mulighet til å se de spille. Koronapandemien og dette gjorde det rett og slett fysisk umulig for oss å se de spille live, noe som er langt fra optimalt, poengterer han.

Tar grep

Til tross for avansementet til gruppespillet i Europa Conference League mener bergenseren at laget hans ikke har vært godt nok forberedt til Europa-kampene.

- Vi har ikke vært gode nok til å være forberedt på de motstanderne som møter oss i Europa. Det er en helt annen kontekst enn det vi møter i hjemlig serie, som vi kjenner veldig godt.

Glimt vil derfor sende en mann ned til Ukraina på lørdag for å se Zorya Luhansk spille på stadion. I tillegg har Knutsen og trenerteamet studert mange kampene til Zorya på video. Det å se noen spille live er noe helt annet enn å se de på video. Da slipper vi overraskelser, det har vi ikke råd til denne gangen.

- Nå blir det litt annerledes. Vi kan ikke planlegge hvordan kampbildet blir, men vi kan ha et ønsket kampbilde. Nå må vi også ha fokus på hvordan vi kan løse det å møte lag og enkeltspillere. Det gjorde at vi mistet x-faktor i de avgjørende øyeblikkene mot Legia Warszawa, forteller Knutsen.

Storfint besøk

Bodø/Glimt har blitt trukket i samme gruppe som giganten AS Roma, og de mer overkommelige lagene Zorya Luhansk og CSKA Sofia. Å få den italienske hovedstadsklubben opp til Bodø i oktober er det er knyttet stor spenning til i Bodø og resten av Norge.

- Det å få møte lag som tilhører toppen av europeisk fotball er jo fantastisk. Det skaper interesse, og vil være en referanse for oss på hvor vi står i forhold til det nivået.

Den italienske hovedstadsklubben har nylig ansatt den portugisiske trenerlegenden José Mourinho. Kjetil Knutsen ser fram til møtet med den tidligere Chelsea- og Real Madrid-treneren. Knutsen er full av lovord om "The Special One". Portugiseren er kjent for sin karakteristiske stil, og har tidligere kommet med noen gullkorn på pressekonferanser.

Den sindige bergenseren ser fram til å stå side om side med Mourinho på trenerbenken på Aspmyra.

- Mourinho har en fantastisk historie, og en spennende CV. Han er en fascinerende mann, jeg har all respekt for han. Men kampen avgjøres på matta, ikke utenfor.

- Så du har ingen planer om å kjøre mind games mot Mourinho før kampen?

- Nei, haha. Jeg er meg selv, så det blir det kjedelige vanlige fra meg.