- Klart det er morsomt å bli satt pris på!

Jørgen Klem synes det er morsomt å få litt anerkjennelse for sin kommentering av norsk fotball. For to dager siden vant han prisen "årets kommentatorøyeblikk" av Discovery.

Jørgen Klem vant nylig prisen "årets kommentatorøyeblikk". Det er en intern kåring arrangert av Discovery, som har rettighetene for norsk fotball. Klem belønnes med denne prisen for sin kommentering da Oskar Johannes Løken skaffet Raufoss straffe på stillingen 3-3 mot KFUM Oslo. Dette var årets siste serierunde i OBOS-ligaen. Tre lag kjempet om den siste kvalifiseringsplassen til Eliteserien. Raufoss og KFUM hadde begge mulighet ved seier til å sikre sjetteplassen som sikret kvalik, sammen med Sandnes Ulf.

Rammen rundt denne kampen var spesiell. Temperaturen lå på rett under null grader. Banen var delvis hvit og det var enormt mye som stod på spill. Begge lag var avhengig av seier, men til syvende og sist hadde Sandnes Ulf skjebnen i sine egne hender. Hvis Sandes Ulf avga poeng mot Ranheim i Trondheim, kunne ett av disse lagene greie kvalik ved seier. Da andre omgang startet var Sandnes Ulf innehaver av den siste kvalikplassen. Det stod på dette øyeblikket uavgjort i Trondheim og på Raufoss.

Før kampen på Nammo stadion. Foto: Jørgen Klem

"Er det straffe? Det er straffe til Raufoss! Oskar Johannes Løken skaffer KFUM et rødt kort! Collett får rødt kort. Oioioi!"

- Mot det siste kvarteret måtte begge lag jage seier, og det utviklet seg til å bli en voldsom dramatikk. Det blir mange mål begge veier, og da er det ikke vanskelig å leve seg inn i kampen. Hele det følelsesmessige registeret kom fram underveis i kampen.

Etter å ha ledet hele fire ganger underveis i kampen sikrer Raufoss både en 5-4 seier og den avgjørende sjetteplassen, sier Klem. Sandnes Ulf så lenge ut til å klare en sterk 1-0 seier i Trondheim, men sprakk til slutt.

Klem har blant annet kommentert tre olympiske leker, engelsk Premier League og den norske Eliteserien. Denne kampen er likevel noe som henger høyt for den rutinerte kommentatoren.

- Mange mål blir scoret gjennom en lang sesong, så er det litt stas at det var jeg som fikk kommentere denne dramatikken. Selv om det er norsk 1.divisjon, så er det en av de morsomste kampene jeg har fått kommentere. Dramatikken mot slutten av kampen var helt spesiell, og det er det som gjør fotball til en så artig ting å følge med på.

Stikkord