Korona gjør studentene mer ensom

NMBU universitetet i Ås. Foto: Henriette Rodal

NMBU universitetet i Ås. Foto: Henriette Rodal

Universitenene har stengt ned campus, dermed sitter mange studenter ensomme i hyblene

Ingrid Kringlebotten er sykepleierstudent ved Lovisenberg i Oslo. Foto: Henriette Rodal

Sykepleierstudenten Ingrid Kringlebotten sier hun er heldig som kjente flere når hun flyttet til Oslo for å studere.

—Jeg synes veldig synd på de som bor alene i en hybel, og ikke får gå på skole eller noe». Verken sykepleiestudenten Ingrids Kringlebotten eller Adele Santi føler de har fått like mange venner som det de trodde de skulle.

— Jeg ble kjent med flere fra faddergruppen min, men ikke godt nok kjent til at jeg kan invitere de med ut, forteller Kringlebotten når hun forteller om det sosiale.

De strenge restriksjonene har gjort det vanskeligere for studentene å sosialisere seg. Dette har gått mye ut over førsteårstudenter. Fadderuken ble redusert, og flere universiteter måtte kutte ut fadderuken allerede etter noen få dager. Etter å ha snakket med flere studenter, nevner de alle at vennene de har kommer fra fadderperioden, eller venner de hadde fra før av. Dette viser hvor viktig fadderperioden egentlig er. Selv om studentene mistet mye av det sosiale, er flere enige med at regjeringen gjorde det riktige med å redusere fysisk undervisning.

Adele Santi er sykepleierstudent ved universitetet i Agder. Foto: hentet fra instagrambruker "Adelesanti"

Adele Santi forteller at hun som førsteårstudent nesten ikke har hatt undervisning på campus, og har enda ikke møtt hele klassen sin. Hun er optimistisk til at det blir mer fysisk undervisning ut over februar, og er glad for at praksisen ikke er forandret enn så lenge. Hun forteller at hun har en vennegjeng hun møtte gjennom fadderuken, og noen fra klassen. Disse har hun hengt med siden skolestart.

—Det er vanskelig å bli kjent med andre enn de jeg møtte i fadderperioden, forteller Adele Santi.

—Hvis jeg drar på forelesning er det mindre sjanse for å bli smittet enn hvis jeg drar ut på byen og drikker, sier Adele Santi. At skjenkesteder skal åpnes før fysisk undervisning synes studentene er urettferdig. Santi mener regjeringen har vært flinke med å gjøre det best mulig for studentene, men forstår ikke hvorfor fysisk undervisning ikke blir prioritert først. Uten å kjenne til alle faktaene mener Ingrid Kringlebotten at de heller burde åpne for fysisk undervisning framfor skjenkestedene.