Manchester United tilbake på vinnersporet — men ikke alle var fornøyde

Manchester United vant over Brentford 1–3 onsdags kveld. Dermed kunne Ralf Rangnicks menn hente seg inn på vinnersporet etter en noen turbulente måneder i klubben. Allikevel var det Ronaldos oppførsel som ble hovedfokus.

At det skulle bli en god kamp kunne man se etter bare et kvarter spilt. Det kom store sjanser i begge ender av banen, men de største kom fra Brentford. Til tross for store sjanser skulle første omgang ende uten noen mål. Etter hvilen tok United grep om kampen. Allerede i det 54. minutt sørget det svenske tenårings-talentet, Anthony Elanga, for kampens første mål. Fem minutter senere doblet Mason Greenwood ledelsen på en mester-kontring orkestrert av Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes. Spikeren i kista kom i det 77. minutt da, tidvis utskjelte, Marcus Rashford fikk banke ballen forbi Brentford sin målvakt. På tampen skulle et lite håp tennes for hjemmelaget. Etter kaos inni 16-meteren til United endte ballen opp i føttene på Brentford-spiss Ivan Toney som fikk skyte fra kloss hold. Målet skulle bli det eneste Brentford maktet, og dermed endte kampen 1–3 til Manchester United.

Ronaldo var ikke blid etter å ha blitt byttet ut. Foto: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Det var imidlertid ikke på det sportslige Cristiano Ronaldo skulle stjele overskriftene. Etter å ha blitt byttet ut til fordel for sin kollega Harry Maguire, kunne man se en svært misfornøyd Ronaldo på sidelinjen. Gemyttet til Ronaldo har vært en stor kritikk gjennom karrieren hans, men onsdag kveld ble han refset av ekspertkommentator i Tv2, Erik Thorstvedt.

–Det er forkastelig! Han har vært sånn hele sin karriere. Det blir bare verre og verre dess dårligere han blir. Nedturen til Ronaldo har begynt for lenge siden, han er ikke i nærheten av den spilleren han var. Da blir det mer og mer patetisk å oppføre seg sånn når man skal byttes ut, fordi det kommer til å skje mer og mer, fyrer Thorstvedt.

Da manager Ralf Rangnick ble spurt om byttet svarte han:

–Reaksjonen er normal. Som en spiss ønsker han å score mål. Dessuten var det viktig å huske på at vi har en ny kamp om tre dagers tid. På den andre siden ledet vi 2–0, og jeg ønsket å forsikre ledelsen vår.