Niklas (23) fikk ikke sjansen i Glimt. Nå vil han sende dem hodestups ut av cupen

Niklas Antonsen har gjort sakene sine bra i Alta IF siden han kom til klubben i 2020. Til tross for varierende resultater i serien den siste tiden, både håper og tror venstrebacken at "Finnmarks stolthet" kan bite godt fra seg mot landsdelens desidert beste lag. Foto: Thomas Fredrik Kristensen

– Vi kan slå hvem som helst, sier Niklas Antonsen (23) som ser fram til å møte gamle lagkamerater.

Onsdag 22. september gjester Bodø/Glimt Finnmarkshallen og Alta IF til et rent nordnorsk oppgjør i 3. runde i cupen. Hjemmelaget, som til daglig spiller i PostNord-ligaen på nivå tre i Norge, imponerte stort da de overraskende slo Tromsø IL ut av cupen i forrige runde.

Nå venter enda tøffere motstand i regjerende seriemester Bodø/Glimt for Finnmarks-laget.

En som er ekstra motivert for å detonere en ny cupbombe i Nordlysbyen er tidligere Glimt-junior Niklas Antonsen (23). Den tidligere Glimt-spilleren håper å stikke kjepper i hjulene på planene til gamleklubben om å gjenta cupbragdene fra 1975 og 1993.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å gjøre det bra og vise at jeg har utviklet meg som spiller siden tida i Glimt. Det hadde vært veldig artig å slå de ut av cupen. Jeg er naturligvis litt ekstra gira før denne kampen siden det er klubben jeg har vært i lengst og tilbrakt ungdomsårene mine i.

Jobber på siden

Vi møter venstrebacken på hans nåværende hjemmebane, Finnmarkshallen, et steinkast unna Alta sentrum. Denne mandagen har laget fri etter et tett kampprogram de siste ukene.

– Vi kan slå hvem som helst. Det viste vi da vi slo TIL, konstaterer Antonsen selvsikkert.

– Det er den beste kampen vi har spilt hittil i år. Det var et enormt «trøkk» her med en fullsatt hall. Jeg tror ikke Glimt gleder seg til å komme opp hit. De kommer til å få det tøft, tilføyer han med et smil om munnen.

Hverdagen i Alta IF er en helt annen enn hos Europa-klare Bodø/Glimt. I likhet med flesteparten av lagkameratene jobber svolværingen ved siden av fotballen, som vikarlærer på en ungdomsskole.

– Hva må Alta gjøre for å slå Glimt?

– Først og fremst så kommer det til å bli en «helsikes» stemning i hallen. Når vi er gode flyter spillet vårt godt. Vi er solide defensivt og er flinke til å gjøre ting vanskelig for motstanderne våre. I tillegg har vi Morten (Gamst Pedersen) som slår gode dødballer, og vi er sterke i boksen. Guttene gleder seg enormt til dette, smiler 23-åringen.

Niklas Antonsen trives i nord. Om to uker kommer gamlelaget på besøk til hans nåværende hjemmebane Finnmarkshallen. Foto: Thomas Fredrik Kristensen

Imponert

Den angrepsvillige venstrebacken kom til Bodø fra Svolvær som 15-åring og gikk gradene i Glimt-akademiet, der spilte han blant annet sammen med landslagstrioen Fredrik Andre Bjørkan, Patrick Berg og Jens Petter Hauge.

– Alle så hele veien at Bjørkan og Berg var gode spillere, det samme med Jens Petter (Hauge). Det var vanskelig å ikke legge merke til dem. I det laget vi hadde på den tiden følte jeg at alle var på et veldig jevnt nivå. Så skjøt de litt ekstra fart mot slutten av min tid i Glimt, sier Antonsen.

Han trivdes godt i Bodø, både på og utenfor banen. Svolværingen har naturlig nok latt seg begeistre av hva Bodø/Glimt har fått til de siste årene med sølv, seriemesterskap og gode prestasjoner i Europa.

– De siste årene har vært helt ville. Kjetil Knutsen har endret mye fra den tiden jeg var i klubben. De spiller den beste fotballen i Norge nå. Det skal bli vanskelig å slå dem. De har fått til veldig mye bra, så all honnør til den gjengen som er der nå.

Angrer ikke

I 2017 forlot den tidligere G17-landslagsspilleren de helgule i jakt på spilletid og førstelagsfotball. Det førte 23-åringen til et kort opphold i Harstad IL, etterfulgt av et par sesonger i Mjølner, før han i forkant av 2020-sesongen tok turen nordover til Alta IF.

– Jeg kunne kanskje hatt litt mer is i magen da jeg dro fra Glimt. Jeg følte ikke helt at jeg fikk min sjanse der, så da ble jeg utålmodig og dro til Harstad i et halvt år og senere til Mjølner for å spille 2. divisjon.

– Angrer du på valget du tok den gang?

– Jeg kan ikke si at jeg angrer. Ting hadde kanskje vært annerledes om jeg hadde hatt litt mer is i magen, hvem vet, sier 23-åringen og drar litt på ordene.

– Jeg syns selv at jeg fortjente å være mer involvert rundt A-laget enn det jeg var, da ble jeg utålmodig og tok valget om å dra. Hadde jeg blitt litt lenger så hadde det kanskje blitt annerledes, legger han til.

Antonsen har alderbestemte landskamper for G16- og G17-landslaget. Her er han på samling med blant annet Brentford-proff Kristoffer Ajer. Foto: Privat

Roser kompisen

Niklas Antonsen er ikke den eneste svolværingen med fartstid i både Bodø/Glimt og Alta IF. Premier League-stjerna Mathias Normann imponerte stort på utlån i Alta i 2015 før han året etter etablerte seg for fullt på Glimt-midtbanen.

– Det er helt rått å se hva Mathias har fått til. Det er til stor inspirasjon. Måten han eier midtbanen på landslaget nå er vanvittig kult. Jeg snakker med ham ukentlig og gleder meg til å se han i aksjon i Premier League, sier Altas venstreback om den to år eldre kompisen.