Nonnene er ikke hyggelige her

Annmeldelse av dokumentarfilmen 'The Hospital of Nons: a Night Turned Demonic' av Sam and Colby

Fakta om YouTube videoen

Tittel:   The Hospital of the Nuns: a Night Turned Demonic       Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Grøsser/Thriller                                                                          Produksjonsår: 2022

Regissør: Sam and Colby

_________________________________________________________________________________________________________

Beskrivelse

‘The Hospital of Nuns: a Night Turned Demonic’ handler om et gammelt forlatt bygg som på 50- og 60-tallet var et sykehus drevet av nonner og prester, men noen påstår at disse nonnene ikke var så kristne som alle sier. Det er noe demonisk i dette gamle bygget, og Sam og Colby skal sammen med sine venner Nate og Seth finne bevis.

Sam and Colby er en YouTube kanal som drives av Samuel Golbach og Colby Brock. Disse to guttene er kjent for å dra ut til hjemsøkte plasser rundt om i USA, Canada og Storbritannia. Nå i oktober har de en spesialserie som de kaller ‘Hellweek’, som betyr så mye som helvetesuke. Denne uken bygger de opp mot halloween. I hele denne uken kommer det videoer annen hver dag fra hjemsøkte plasser. På søndag 16. oktober publiserte de ‘The Hospital of Nuns: a Night Turned Demonic’.

I videoen er det en mørk atmosfære. Det er kjent de som hjemsøker stedet liker seg best når det er mørk og man kan få best aktivitet da. De første 10 minuttene forteller guttene mye om historien til sykehuset og hvorfor det er hjemsøkt. Dette hjelper seerne å forstå hvilke tidligere ansatte som tilhører i hvilke rom. Ifølge turguiden er dette bygget hjemsøkt fordi det har vært så mye plutselig og grusom død. Mange av pasientene ble gitt feil medisin og feil behandling. En annen fortelling er at den ene legen var litt for fysisk mot e lita jente som så forsvant. Denne lille jenta skal også hjemsøke bygget.

__________________________________________________________________________________________________________

Handlingsreferat

Guttene har en del utstyr som hjelper dem å «finne» gjenferd, som de bruker aktivt gjennom hele videoen. Videoen tar plass mellom klokken 20.00 og 04.00. Når klokken er like før tre går guttene hver sin vei alene. Det er i den mørke kjelleren at det skjer noe ingen av dem forventet, og det at Sam ikke reagerte på ropene til de andre skremmer de 3 andre enda mer.

De ser gjennom videoopptakene når alle er samlet igjen. Det de finner er skremmende, men ikke det verste de har opplevd. Neste episode kommer om 2 dager sier Sam i slutten av videoen, og Colby fortsetter med å fortelle at den opplevelsen var verre enn den vi så i dag.

__________________________________________________________________________________________________________

Virkemidler

Siden dette verken er en spillefilm eller en dokumentarfilm, er det vanskelig å finne mange virkemidler. Noen virkemidler som er veldig åpenbare, som f.eks. er hvordan musikken blir brukt når guttene forklare faktaene om bygget og spøkelsene. Et annet virkemiddel er hvordan sluttresultatet ble klipt. Det blir klipt en del fram og tilbake mellom de forskjellige kameraene som blir brukt. Dette skaper en bedre forståelse av hvordan bygget er. Lys er det lite av, og nattsynkamera blir brukt en del.

__________________________________________________________________________________________________________

Vurdering av videoen

Videoen var ganske informativ når det kom til å gi historiske fakta om bygget og hvorfor mange tror at bygget i dag er hjemsøkt. Når det gjelder troverdighet, kan man diskutere litt. Det finnes mange skeptikere som er i tvil om handlingene som foregår i videoen, og mener at visse handlinger kan bli forklart fra en rasjonell side. Likevel viser videoen fram funn som er vanskelig å forklare for de seere som ikke vanligvis ser på paranormale serier. Sam og Colby prøver å finne en forklaring rundt hvordan de kan få skygger på bilder og hvordan de kan få opptak av stemmer som ikke var der.  Jeg synes denne videoen er severdig fordi den får adrenalinet til å gå gjennom kroppen, og den gir spennende info som mange ikke vet om.

Alt i alt gir jeg videoen terningkast 4.