Nord-studenter tatt som gisler i Sirina

ØVELSE ØVELSE ØVELSE

To eller flere studenter fra Nord universitet skal være tatt som gisler i Sirina, skriver VG.

Studentene skal være tilknyttet en tysk-ledet hjelpeorganisasjon i EU.

Tysklands Utenriksdepartement skal være i kontakt med gisseltakerne som forteller at den pågående terroraksjonen i Bodø er hevn for Norges deltakelse i de militære operasjonene i utlandet, avslutter VG med.

Sirina er ei øy som ligger i Øst Asia. Det ble offisielt et selvstendig land i 1995 etter frigjøring fra Topesjka. Hovedstaten Birusi har ca 1.1 millioner innbyggere og har et areal på 464,71 kvadratmeter. Kavansker er den største byen i Sirina og har 2,3 millioner innbyggere og 552,81 kvadratmeter. Religionen som dominerer Sirina er buddhismen.

Offisielle kartet til Sirina.

De siste 10 årene har Sirina gått fra å være et fredfullt land og samfunn til å oppleve oppfører fra sine innbyggere. Religiøs tilhørende har skapt en egen retning innen buddhismen som blir kalt Ny-buddhismen. Ny- Buddhismen oppsto i 2011.

Ny- Buddhismen har fokus på vold om nødvendig, sier de selv. Dette har vi sett i tidligere volds hendelser Ny-Buddhismen har stått bak.

I 2014 var det et terrorangrep på øygruppen Visulu i Sør-Øst Asia der 138 mennesker ble drept. Motivet for angrepet i 2014 var Visulu sin millitære innblanding i Sirina. Motivet ble klart etter at Sirinaiske myndigheter pågrep lederen for Ny- Buddhismen, Sululu Cator.

Etter denne pågripelsen har Ny- Buddhismen fått en ny leder kalt Rispusina Kokashi, men det er usikkert om dette er hennes ekte navn.

Siste utvikling i saken er at to eller flere studenter skal være tatt som gissel av Sirina. – På nåværende tidspunkt kan ikke vi ikke si noe om det. Det må Kripos eller andre fra UD svare på.

Saken oppdateres...