Ny rekord i antall kvinnelige lærlinger
Widerøe har i år seks kvinnelige lærlinger på teknisk, noe som er ny rekord. Sol Vilde Nordmeland ser positiviteten av dette. 23-åringen synes det er trivelig å se at så mange velger å søke seg til dem. Selv opplever hun at de er en godt sammensveiset gjeng, som arbeider godt i lag.
Nordmeland synes det er viktig med en balanse mellom kjønnene på arbeidsplassen.
– Det er fint med en balanse blant kjønnene. Kvinner har ofte mindre hender, og kommer enklere til, mens menn ofte er sterkere og kan hjelpe til med tunge løft, forteller Nordmeland.
23-åringen fra Sortland arbeider i dag som flymekaniker hos Widerøe Technical Services. Førsteåret på videregående gikk hun elektro på Melbu, før hun flyttet til Bodø for å gå to år på flyfag. Etter dette gikk hun ut som lærling, hvor hun tilbrakte begge årene i Widerøe, før hun tok fagbrevet.
– Det var egentlig veldig tilfeldig at jeg skulle ende opp her. Da jeg gikk elektro hadde jeg en lærer, som tidligere hadde arbeidet som avioniker. Det han fortalte synes jeg virket spennende, forklarer hun.
Nordmeland beskriver arbeidsplassen sin med tre ord:
– Spennende, «folkan» og lærerik.
Lina Lindegaard Carlsen, ansatt i kommunikasjonsavdelingen er tydelig på at alle flinke folk er velkomne.
– Vi er de første til å innrømme at vi gjerne skulle hatt enda flere kvinner i både hangar, lasterom og cockpit – på lik linje som vi gjerne vil ha enda flere menn i kabinen og innsjekks-skrankene. Målet er å skape en god balanse, og flinke folk er alltid velkomne til oss – uansett kjønn eller alder, forteller Lindegaard Carlsen
Også kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, er positiv til en fin balanse blant kjønnene.
– Widerøe ønsker å rekruttere flere unge kvinner, og er overbevist om at en fin balanse mellom kvinner og menn er bra for både arbeidsmiljøet og samarbeidet, forteller hun.