Omstridte Andrew Tate endret hverdagen til Leonard Taraku

Den meget kontroversielle mannen Andrew Tate (35) har vekket mye oppmerksomhet med sine upopulære meninger om saker som omhandler seksuelt overgrep og seksuell trakassering. Han blir nå omtalt som «TikToks farligste fenomen».

Alle er ikke helt enig i dette, Leonard Taraku (20) fra Drammen er en av dem som mener at han er den mannen alle unge menn ønsker å bli en dag.

I sommer har Instagramkontoen til Andrew Tate vokst med hele 3,6 millioner følgere. I juli var det flere google-søk på navnet Andrew Tate enn Donald Trump og Kim Kardashian til sammen. Videoene hans på TikTok sprer seg som ild i tørt gress og har opp mot 15 milliarder visninger.

Han vokste opp i USA men flyttet videre til Storbritannia med familien sin, i dag bor han i Romania etterosm han blir etterforsket for flere saker som omhandler seksuelt overgrep i Storbritannia. Fortsatt er Norge et av de landene hvor Andrew Tate har flest tilhengere.

Karrieren hans startet som kickbokser hvor han vant fire VM-titler, senere dukket han opp i britiske Big Brother i 2016. Oppholdet varte bare i seks dager før han ble kastet ut. Det dukket nemlig opp en video av han som slo en jente med et belte, selv sa han dette til sitt forsvar.

-  Dette er en stor løgn for å fremstille meg dårlig, sa Tate, og hevdet at videoen var redigert og at kvinnen hadde samtykket til alt som skjedde.

Flere trodde dette var slutten på kjendiskarrieren hans men tvert imot. I 2018 starten han YouTube-kanalen Tate Speach og derifra har det bare vokst.

Nylig ble han kastet ut av alle sosiale plattformer etter brudd på retningslinjene, bekrefter Meta. Før utestengelsen hadde han hele 4,7 millioner følgere på Instagram. Nå har han gått videre til videoplattformen Rumble, hvor det er litt mer frie tøyler for hva du kan uttale deg om.

Leonard Taraku (20) fra Drammen er en av flere norske unge menn som syntes han ofte fremstilles i et dårlig lys. Han mener det er flere positive sider ved Andrew Tate.

- Jeg syns det er virkelig trist at Andrew Tate ble bannet av sosiale medier. Han var en virkelig inspirasjon til mange menn der ute. At en sånn ambassadør skal bli kastet bort fra alle sosiale plattformer er sørgelig, og ikke bare for oss menn men for selve ytringsfriheten. Hvordan er det rettferdig at toppsjefene av de største sosiale plattformene i verden kan velge hva vi kan høre på eller ikke, burde ikke det være vårt eget valg? Jeg tror resultatet hadde vært annerledes hvis for eksempel det var en slags «folkeavstemning» der folk kunne velge selv om han fortjente å bli fjernet eller ikke, noe som også hadde vært mye mer rettferdig og demokratisk mener Leonard.

Men det at Andrew Tate nå kun er aktiv på en plattform har egentlig ikke så mye og si. Det er fortsatt 12,7 millioner videoer som florerer på TikTok av Andrew Tate under emneknaggen #AndrewTate. Og det å utestenge han fra alle sosiale plattformer mener mange har funket kontraproduktivt altså med motsatt effekt.

- Tate har blitt bare mer populær enn før, og videoene han legger ut på Rumble får bare fler og fler visninger for hver dag. Han slår sine gamle rekorder på nesten hver video han legger ut. Jeg føler at valget ved å banne han har funket kontraproduktivt for de store plattformene som ville ha han bort. Det er veldig interessant å se hvordan fansa hans støtter han uansett hva han går gjennom. Selv om han blir banna fra alle plattformer så følger fansa hans hvor han velger å formidle budskapet sitt, og nå har det blitt Rumble. Det sier noe om hvor trofaste følgere denne mannen har.

I ettertid er det mange som mener at Andrew Tate ble urettferdig behandlet og ikke fortjente å bli kastet ut av alle sosiale medier.

- Nå som han har blitt fjernet ser jeg flere og flere folk si at det var veldig urettferdig det som skjedde med Tate, både grunnlaget for hvorfor han ble fjernet og måten det skjedde på. Flere kvinner kommer nå også ut og sier at han ikke burte blitt fjernet, og at Andrew Tate er et viktig forbilde for alle menn der ute. Endelig blir han fremstilt på den rette måten som han fortjener.

Her er han avbildet på ferie i Dubai. Foto: Sosiale medier

Flere mediehus og sosiale medier trekker kun det negative frem ved Andrew Tate, Leonard derimot mener det er flere positive sider ved Andrew Tate.

- Tate er en person man på godt norsk kan kalle for en «Mannlig mann». Han har vunnet verdensmesterskap i kickboxing fire ganger, han har selv oppnådd en formue på over flere titalls millioner dollar. Han er vell å merke en mektig «alpha» male, som det blir kalt, og det er akkurat det vi unge menn trenger nå – En «Superhero» vi kan se opp til. Han er veldig reflektert og profesjonell på måten han snakker på. Han bruker ofte vanskelig ord som ikke er så vanlig å bruke, noe som gjør det mye mer spennende å høre han formidle budskapet sitt. Andrew Tate er veldig flink på å motivere og han har en energisk stemme. Jeg skjønner godt hvorfor det er så mange unge menn som ser opp til han. Han er den mannen alle unge menn ønsker å bli en dag.

Det er flere utsagn Andrew Tate har kommet med som mange reagerer på som f.eks. at «Kvinner burde selv ta ansvar når de blir utsatt for seksuelle overgrep» og «Hvorfor man vil være med en kvinne som ikke er jomfru? Hun er en brukt vare. Second hand.» Men mange mener her at det er viktig og skille humor og alvor, for alt han sier skal nemlig ikke tas på fullt alvor.

Leonard Taraku avbildet. Foto: Privat

- Jeg kan være enig i at noen av utsagnene til Andrew Tate kan sees som veldig kontroversielle, men her må vi bare se på fakta. Flere titusener av unge menn har kommet og sagt på sosiale medier at Tate inspirerer dem til å trene, at Tate inspirerer dem til å ta ansvar over livet, at i noen tilfeller har Tate reddet dem fra å ta selvmord, at Tate lærte dem å tjene penger og at Tate lærte dem til å tenke kritisk. Jeg kan ikke helt se hvor den dårlige påvirkningen kommer inn. De fleste som mener at Tate har en dårlig påvirkning på unge menn er faktisk ofte kvinner, men kan ikke menn selv velge hvem de vil høre på eller ikke?

Han blir også omtalt som «Kongen av giftig maskulinitet» og flere mener han her en ekstremt dårlig påvirkning på unge usikre menn. Men vi ser også at han har hjulpet flere unge menn ved å tenke mer kritisk og ved å trene og spise bedre.

- Jeg vil ikke si at Tate har endret hverdagen min drastisk, men han har fått meg til å tenke mer kritisk. Han har motivert meg til å begynne å trene. Han har fått meg til å innse hvor viktig det er å spise bra, også har han motivert meg til å ta mer ansvar for mitt eget liv.  Så ja, du kan vel si at Andrew Tate har endret hverdagen min ved å tenke mer på min egen psykisk og fysiske helse avslutter Leonard med.