Politiet: – For tidlig å si noe om årsak til hendelsen

ØVELSE ØVELSE ØVELSE

Politiet har kommet med følgende pressemelding etter at en bil kjørte inn i en folkemengde utenfor Nord universitet tidligere onsdag.

– Det er melding om flere skadde og situasjonen på stedet er uoversiktlig. Politiet og nødetatene er på stedet, sier stabssjef Bent Are Eilertsen.

Eilertsen sier det er for tidlig å si om årsaken til hendelsen. De nevner et målrettet angrep mot befolkningen som en mulig årsak.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til hendelsen, men vi holder alle muligheter åpne. Herunder at det kan dreie seg om et målrettet angrep mot befolkningen. Det er på der rene at ukjente personer skal ha framsatt trusler mot ikke navngitte mål i Bodø, men det er for tidlig å konkludere med en sammenheng mellom hendelsen og truslene, sier stabssjefen. 

– Politiet ber folk til å ta nødvendig forholdsregler for å ivareta egen sikkerhet, unngå unngå store folkeansamlinger og holde seg hjemme. Politiet har alle tilgjengelige ressurser på saken og har fullt fokus på å pågripe gjerningspersonene og forebygge nye hendelser, legger han til

Dersom noen har informasjon om denne hendelsen som politiet bør kjenne til, så ber de folk om å ta kontakt på tlf nr xxcxxx. Politiet minner også om at det er flyforbud – inkludert droneforbud i området radius 5 km fra flyplassen i Bodø.