Så bra har sesongen til Bodø/Glimt vært

Når en ny Norsk fotball sesong snart er ferdig, skal rangere hvor bra sesongen til Glimt har vært/kan bli.

Etter å ha hatt en pangstart på serien med en stor ledelse etter ikke mange kamper, kom Bodø/Glimt i en litt jevnere kamp om tittelen enn de først skulle tro. Etter runde 17 i Eliteserien var Glimt på like mange poeng som Viking, med 38 poeng.

Det ble jevnt i toppen men etter flere sterke prestasjoner fra Glimt, og et par kamper for viking hvor de ikke holdt helt nivå som de hadde tidligere, leder nå Glimt serien med 7 poeng med 4 kamper igjen. Noe som gjør at seriegull er klart innen rekkevidde, og forventet av mange.

En Amahl Pellegrino som virker som han bare blir bedre for hver år som går, når han nå ser etter å ta rekorden for mest målpoeng fra en spiller i Eliteserien på en sesong. Og en Albert Grønbæk som spiller på et nivå som at gjør at storklubber som Napoli er ryktet til å hente han. Da er det et lag som forhåpentligvis kan vise til resultater, når man har disse type spillere.

Bodø/Glimt har også kommet seg til en finale i Cupen, hvor de møter Molde. Om det ikke er nok motivasjon å vinne cup gullet i seg selv, vant Molde i finalen mot Glimt i 2021 som burde gjøre at Glimt har stor motivasjon til å vinne.

Etter tre kamper spilt i gruppe spillet i Europa Conference League, ligger Glimt på andre plass som betyr avansement til sluttspillet. Men det er tre viktige kamper igjen, hvor Glimt må virkelig prestere for å holde den andre plassen og håpet på avansement. Men spiller de sånn som de har greid i slutten av sesongen nå, er det klart at avansement er godt mulig likevel det er gode lag i gruppen.

Alt i alt er det klart at gull i Eliteserien (som det ser ut som de får) og muligheten for gull i cupen, og avansement i Europa - er en veldig godkjent sesong. Det så ut som det skulle bli en tyngre sesong, når det var en dupp i form for Glimt. Men de hentet seg godt inn igjen og viste hvorfor de har blitt en storhet i den Norske fotballverden.