Snart blir Bodø enda mer attraktivt

Kine Willumsen (43) blir direktør for det nye hotellet som åpner i mai.

Kine Willumsen (43) blir direktør for det nye hotellet som åpner i mai.

Åpningen av Quality Hotel nærmer seg med stormskritt.

Planlagt åpning av hotellet er den 15. mai i det nye området Ramsalt ved Bodø sentrums bypromenade – rett ved jernbanestasjonen og hurtigrutekaia. Det blir Bodøs største hotell, med 250 rom og 14 etasjer.

- Jeg gleder meg til å åpne det nye hotellet og jeg har troa på at det kommer til å vokse fort, sier påtroppende direktør Kine Willumsen (43) fornøyd.

Konferansehotell

Hotellet vil inneholde treningsrom, bar, konferansefasiliteter for opptil 700 personer, og ikke minst restauranten «Brasserie X» på kaikanten.

- Det blir to suiter i 13. etasje, 50 superiorrom som er litt større og romsligere, og resten blir dobbeltrom og enkeltrom. Det blir flest dobbeltrom, forteller direktøren.

Quality Hotel er klar for åpning om bare noen måneder. Foto: privat

Hvilke typer gjester satser dere på?

- Målgruppen er konferansegjester og familier på ferie, svarer hun.

Klare for ferie

Willumsen har akkurat sluttet i jobben hos Thon Hotel Nordlys. Der har hun jobbet de siste 14 årene, hvor hun i de siste 11 var direktør. Hun har nettopp startet i den nye jobben hos Nordic Choice Hotels, og har allerede store planer for framtiden.

I disse koronatidene, hvor lett er det å starte opp et hotell?

- Det er ikke så vanskelig som man kanskje tror. Vi vet alle at kriger har en ende, og vi skal være klare til når reiselivet løfter seg igjen. Jeg tror sommeren kommer til å bli bra. Folk er sugen på å reise igjen og lei av å sitte på zoom hele tiden, forteller Willumsen.

Bærekraftig byutvikling

Byggingen av Quality Hotel startet i 2018 og det er Hundholmen byutvikling som står bak selve bygget, med Morten Jakhelln i spissen. Hundholmen byutvikling er et familieeid holdingsselskap, med verdiskaping gjennom seks generasjoner. Deres mål er nettopp å skape en bærekraftig byutvikling her i Bodø.

Morten Jakhelln, forklarer at Quality Hotel blir ferdig levert til Choice i april 2021. Han har vært tett på gjennom hele prosessen, med egen utviklingsdirektør som holder i det daglige.

Morten Jakhelln er administrerende direktør for det familieeide selskapet Hundholmen byutvikling. Foto: privat

Har det vært noen utfordringer etter koronaen kom i fjor?

- Ja, altså det kom som en overraskelse for oss alle, med en litt vanskelig start hvor vi ble et par uker forsinket. Men etter hvert når ting ble satt i system, gikk det bra. Det gikk ganske raskt over, sier Jakhelln.

Willumsen forteller at hun har sterk tro på at dette kommer til å bli knallbra.

- Når jeg får på plass crewet, skal jeg sørge for at det blir en trivelig arbeidsplass. Det er folkene og hvordan man behandler dem som har noe å si, det gjelder både de ansatte og gjestene, smiler hun og gleder seg til en spennende vår.