Syv personers syn på gjenåpningen av Norge

Norge har gjenåpnet etter en lang periode med tiltak og det er mange ulike meninger om dette. Var det for tidlig å gjøre dette?

-Hva syns du om gjenåpningen av Norge?

Foto: Sima Vahdani

Navn: Karina. Alder: 38 år

-Gjenåpningen skjedde litt for fort. Man ser smitte-tallet øke nå. Det er også viktig å ha begrensninger, for å ikke øke smitte-tallet. Jeg syns at det gikk litt for fort. Hvis vi hadde venta litt ville kanskje ikke så mange ha blitt smitta. Så jeg forventer at antallet av smittede kommer til å øke.

Foto: Privat

Navn: Terese Sund Karlsen. Alder: 24 år

-Det er fortsatt ganske mye smitte. Men jeg er glad for at man kan være sammen og gjøre ulike aktiviteter. Man må jo ha det gøy men samtidig må man jo følge reglene og tiltakene som blir gitt.

Foto: Sima Vahdani

Navn: Liban og Sander Alder: 20 og 24 år

-Smitten i Nord er mild og ikke så ille som i hovedstaden Oslo. Generelt føler jeg at det er litt for strengt. Jeg er enig i at Norge har åpnet og ikke noe imot det. Det er strengere tiltak i andre land enn Norge. Australia har jo litt strenge regler. I England er det fortsatt rødt og befolkninger er i lockdown.

Foto: Sima Vahdani

Navn: Julie Eugenia Brænd. Alder: 26 år

-Jeg tror samfunnet var klar for det, fordi såpass mange i risikosonen var vaksinert. Men selv om regjeringen gikk ut og sa at nå er vi klar, så var ikke restauranter og utelivet klare for en så bra gjenåpning. Så det var litt skummelt at det skjedde så brått. Man fikk ikke en ukes forvarsel. Men jeg tror det er bra for samfunnet at det ble gjenåpna. Nå er jo nesten alle vaksinerte.

Navn: Maria Johannessen. Alder: 18 år

-Jeg syns det er veldig bra at Norge har gjenåpna. Jeg kommer fra en storby hvor vi er vant å møtes i flokk. Pandemien har prega det sosiale livet mitt veldig mye. Så jeg er kjempefornøyd med det.

Navn: Amalie Moen Eidet. Alder: 21

-Det blir bedre når man kan være veldig sosial. Da slipper man å holde avstand og kan møte folk. Det er bedre for psyken. De som har følt seg veldig ensom i pandemien kan føle seg litt bedre nå som landet har åpna. Men det er mange folk som er ensomme og det har ingenting med pandemien å gjøre.