– Takk, men nei takk. Jeg skal bli musiker
Mikalsen er fra Lovlund på Helgeland, og bor for øyeblikket i Oslo hvor hun har musikk som fulltidsjobb. Hun forteller hvordan denne drømmen ble til virkelighet:
– Gjentatte ganger har jeg hørt om folk som har sunget siden de var fire år gamle, og var naturtalenter fra fødsel. Slik var det altså ikke for meg. Jeg kom i gang med musikken veldig sent. Jeg har alltid likt å synge, men jeg fikk det ikke for meg at jeg skulle bli artist før jeg ble involvert i et musikkmiljø i Bø der jeg studerte, forteller Mikalsen.
Med sceneskrekk
Miljøet hun ble involvert i var et country-musikk miljø i Bø i Telemark som spilte sammen på en pub. Der fikk hun prøve ut stemmebåndene som hun i hemmelighet hadde elsket å bruke i alle år. Hun forteller at det ikke bare var sangstemmen som fikk prøvd seg:
– En av grunnene til at jeg aldri så på musikk som en reel karriere, var fordi jeg helt siden jeg var liten har jeg hatt ekstrem sceneskrekk. Når jeg var i Bø fikk jeg øvd meg mye på å stå foran et publikum, som også fikk meg til å kjenne på at dette var noe jeg måtte fortsette med, opplyser Mikalsen.
I forbindelse med utdanningen hun fikk på Universitetet i Sørøst-Norge fikk hun også et jobbtilbud fra DNB Hønefoss som eiendomsmegler. Når musikkdrømmen var realisert var det ikke annet å gjøre enn å takke pent nei for nordlendingen.
– Jeg måtte gå rett inn på kontoret i Hønefoss og fortelle dem «Takk, men nei takk» fordi nå var planene mine for fremtiden klare. Etter Bø dro jeg hjem til Lovlund hvor jeg bodde fra 2017 til 2018 og planla hvordan jeg skulle etablere meg som artist, forteller hun.
Etter året på hjemøya var det neste å skaffe kompetanse innenfor musikkfaget. Kompetansen var å finne på musikklinja på Toppen folkehøyskole i Mosjøen hvor hun lærte seg sang og teori.
– Etter folkehøyskole fikk jeg en jobb som vokalist i et coverband som spilte på cruisebåter, sier hun, og tilføyer:
– Etter en stund med covring var jeg klar for å begynne å lage egen musikk, og flyttet en siste gang til Oslo hvor jeg nå befinner meg.
Hun flyttet til Oslo fordi det er lettere for nye artister å etablere seg i bransjen der, ettersom de får vært tettere på de største selskapene og scenene i landet.
Debuten
Sangen hun har utgitt heter «Love me», og er en poplåt hun skrev for flere år siden. Den nye utgivelsen ble delvis innspilt på Mo og i Oslo, og er i hennes ord en følelsesladd sang, som handler om kjærlighet og kjærlighetssorg.
– Jeg endte opp med å jobbe med to forskjellige produksjonsteam under innspillingen siden jeg ikke ble helt ferdig i Mo. Sangen handler om den dystre siden av kjærlighet, og fokuserer på de såre, sterke, sinte og nærmest psykotiske følelsene man kan få av å være forelsket, forteller hun.
Sangen ble utgitt selvstendig av Mikalsen den 16. september og har allerede fått en god del tilbakemeldinger fra bekjente som har lyttet. Den ferske artisten forteller at det foreløpig ikke er noen planer for å lage et album, og hun kommer til å fokusere på å legge ut flere singler for øyeblikket.
– Jeg har ikke planlagt noen større utgivelser for øyeblikket. Det er mange sanger i lageret, så det er ikke umulig at jeg lager en EP eller et album en gang, sier hun.
Mikalsen har valgt å gi ut debuten selvstendig, men er åpen for å signere med et plateselselskap hvis det ligger en god avtale på bordet.
"Ladybug"
Hun forteller at artistnavnet "Ladybug" har kommet av en tilknytning til dyret fra barndommen, og en drøm hvor Mikalsen opptrådde under aliaset.
– Da jeg var liten hadde jeg et par "ekstra" besteforeldre. Pappa konkurrerte i benkpress, og hadde en trener som sammen med kona ble ekstra besteforeldre for meg, forteller artisten.
– Hans og Annie Antonsen som de het, gav meg alltid gaver som på et vis var koblet med marihøner. Dette kunne være smykker og øredobber som jeg fortsatt har, og husker veldig godt.
Da Mikalsens mor en dag hadde en drøm om henne på scenen under dette artistnavnet, var det klart for helgelendingen at dette var det hun skulle hete.
– En musikkvideo for sangen kommer den 30. september, og at det bare er å holde øyne og ører åpne for mer musikk i fremtiden, avslutter Mikalsen.