Tøff dag i vinden for Hovland

(Abu Dhabi) Det var på forhånd varslet om sterk vind på dag 2 av Abu Dhabi HSBC Championship. Viktor Hovland skulle forsøke å følge opp gårsdagens fantastiske runde da han gikk ut 04:30 idag tidlig.

Viktor Hovland deltar denne uken i Abu Dhabi HSBC turneringen som er en av fem turneringer i Rolex Serien som er en del av DP World Tour tidligere kalt Europatouren . Han gikk ut i gruppe 08:55 torsdag, der han de to første rundene skal spille med Colin Morikawa og Tommy Fleetwood.
Hovland har hatt en god start på årets sesong så langt med seier i Mayakoba Classic i Mexico tilbake i november, og fortsatte med seier i Tiger Woods egen turnering på Bahamas, Hero World Challenge.
Hovland har på forhånd vært spådd til å være blant favorittene til å vinne turneringen på Yas Links i Abu Dhabi.

Motgang

Alt har ikke gått på skinner for Viktor Hovland denne sesongen, riktignok utenfor banen. For Hovland har nemlig hatt litt av hvert å stri med. Under turneringen han vant i Mexico tilbake i november, så ble nemlig driveren hans ødelagt da den australske golferen Danny Lee skulle teste ut driveren til Hovland, men dette løste seg etter at han fikk låne backup-driveren til James Hahn. Og det virket som at den driveren ikke var dum å ha med seg, da han senere gikk av med seieren i den turneringen.

Det var også tilløp til panikk da Hovland ikke fikk golfbaggen sin til Sentry Tournament of Champions i Hawaii, dagen før turneringsstart.

Før turneringen i Abu Dhabi ble det klart at Hovland måtte klare seg uten caddy Shay Knight, da hans kone og barn testet positivt for covid-19. Knight testet selv negativt for viruset, men med restriksjoner og reiseveien fra USA, så var det derfor ikke mulig for Hovland å ha med seg sin faste caddy til denne turneringen. Det er denne uken Sam MacNaughton, Hovland`s agent som bærer baggen.

Vinden styrte showet

Det var på forhånd varslet om sterk vind, som kunne skape problemer for Hovland og co.
Og værgudene sto på sitt!

Det var ikke mange spillere som gikk dagens runde under par, og med forholdene tatt i betraktning, så gikk det heller ikke veien for Hovland på dagens runde. Han fullførte runden på 74 slag, som er 2 slag over par. Det ble i løpet av de 18 hullene, en birdie og 3 bogeys. Han ligger nå seks slag under par sammenlagt etter 2 runder.

Går mot lederball

Likevel etter dagens runde, så gjorde Hovland seg ikke bort. Han ser ut til å gå ut i lederball lørdag da forholdene bare har blitt vanskeligere, og flere har slått seg lenger og lenger ned på resultatlisten. Av de nærmeste utfordrerne som er utpå banen i ettermiddag, er det svenske Alexander Björk og skotske Scott Jamieson som kan hindre Hovland fra å gå ut sist lørdag formiddag.