Videreføring av rødt nivå i Lørenskog

Lørenskog letter ikke på smitteverntiltakene, og forblir på rødt nivå. Flere kommuner på Romerike, har endret sine lokale forskrifter. Men ikke alle letter på smitteverntiltakene, i Lørenskog forblir det langt strengere enn de nasjonale reglene.
ÅPNER IKKE: Dette er ikke tiden å åpne for ølservering i Lørenskog, sier ordfører Ragnhild Bergheim.
(Foto: Lørenskog komune)

– Vi kommer ikke til å slippe opp på noen tiltak i Lørenskog. De siste 14 dagene, har vi sett det høyeste smittetallet noensinne så langt i pandemien. Det vil bli opprettholdt rødt nivå på skolene og barnehagene. Heller ikke barneidrett og kultur, vil det åpnes for, så lenge det er rødt nivå på skolene, sier Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim.

I en fersk rapport fra kommuneoverlegen i Lørenskog kommer det frem at Lørenskog har hatt 426 nye smittede per 100.000 innbyggere de to siste ukene.

BEKYMRET: Kommuneoverlege Randi Mjøen plasserer Lørenskog blandt kommunene med høyest smittetrykk.
(Foto: Lørenskog kommune)

– Per i dag er Lørenskog kommune en av kommunene i landet med høyest smittetrykk. Kommunen ligger over de store byene og nabokommunene. FHI graderer smitten i fem risikonivåer. Lørenskog kommune ligger i nivå 4 når det gjelder antall smittede, har kommuneoverlege Randi Mjøen tidligere uttalt til Rb.no.

I Nittedal oppleves smittesituasjonen annerledes

Man må bare reise 30 minutter med bil nordover før de lokale tiltakene ser aneerledes ut. Nittedal kommune har også opplevd et høyt smittetrykk og til nå hatt strenge smitteverntiltak. Deres fremtidsprognose ser dog anerledes ut.

ÅPNER KRANENE: Fungerende ordfører Inge Hallgeir Solli åpner for at nittedølingene skal få alkohol til maten.
(Foto: Nittedal Kommune)

– Vi vil vurdere det som gjelder begrensninger i private hjem, åpne opp for fritidsaktiviteter for barn og unge og øke kapasiteten på arrangementer med fastmonterte seter, sier fungerende ordfører Inge Solli.

Han påpeker også at kommunen står klar til å gå tilbake til ølservering frem til klokka 22.00, så fort den nasjonale skjenkestoppen oppheves natt til fredag.

- Vi kommer til å åpne opp for alkoholservering til klokken 22.00. Det har stått i vår lokale forskrift hele tiden, men da det nasjonale skjenkeforbudet kom så ble den lokale koronaforskriften lagt til side, sier Inge Hallgeir Solli (V).

- Er dere redde for at personer som bor utenfor kommunen vil komme til Nittedal for å drikke alkohol?

- Nei, vi har veldig få utesteder og tilbudet er rettet mot våre egne innbyggere. Selv om det åpnes for alkoholservering så er det viktig å si at det ligger noen begrensninger i vedtaket som ble gjort i Stortinget. Det betyr at det hovedsakelig blir lov å servere alkohol knyttet til matservering, sier Solli.

I Lillestrøm fortsetter forbudet

Lillestrøm kommune opprettholdes skjenkeforbudet. Dette ble informert om under onsdagens møte i formannskapet.

I LIILLESTRØM FORBLIR KRANENE TØRRLAGTE: Selv om de er Nittedals nærmeste nabo, vil ikke kommunedirektør Trine Wikstrøm, åpne for servering
(Foto: Lillestrøm kommune)

– I vår lokale forskrift ligger det inne at det ikke er lov å skjenke alkohol i Lillestrøm kommune. Vi har valgt ikke å gjøre endringer i denne saken nå. Det vil si at selv om Stortinget opphever skjenkestoppen nasjonalt, vil det fortsatt være skjenkestopp i Lillestrøm kommune, opplyste kommunedirektør Trine Wikstrøm. Dette begrunnes med at det fortsatt er høye smittetall i kommunen.