Volleyball NM avlyst: – Kjipt å ikke få spille på hjemmebane

Foto: Einar Juliebø

I år som i fjor må aldersbestemte norgesmesterskap i volleyball avlyses på grunn av krav i Covid -19-forskriften. Dermed blir det ikke NM på hjemmebane i Bodø for U19.

NM i innendørs volleyball skulle egentlig ha blitt spilt om to uker, 24.-26. september. Nå er det avlyst. I Bodø var det aldersklassen U19 som skulle ha kjempet om tittelen i Bodøhallen og Bankgata flerbrukshall.

- Det blir kjipt for spillerne å ikke få spille på hjemmebane, sier Werner Skaue, leder i Bodø volley.

U15 også avlyst

Fra før av har Førde VBK vært nødt til å avlyse NM for U15, etter tilbakemeldinger fra Helsedirektoratet, fylkeslege og kommunelege.  På fredag måtte også Bodø volley komme med de dårlige nyhetene om at NM på hjemmebane er avlyst.

– Vi trodde det skulle innføres trinn 4 i gjenåpningsplanen og at reglene ble lettet på, men det gjorde det ikke. Da ble det for mange deltakere opp mot de begrensningene som er. Dermed ble det dessverre avlyst, forteller Skaue.

Bodøs kommuneoverlege er enig i at det er rett å avlyse, og sier i tillegg at det ikke er tilrådelig å samle så mange ungdommer i denne aldersgruppen med det smittetrykket vi har nå i de neste ukene framover, skriver Bodø volley på deres Facebook-side.

Utsatt

Mesterskapet for sesongen 2020-21 skulle egentlig blitt spilt tidligere i år, men ble utsatt til høsten 2021. Nå som smittetallene har begynt å øke igjen har det satt en stopper for dette, og turneringen er nå avlyst.

– Vi er regjerende norgesmester i innendørs volleyball i klassen U17, så det er kjipt å måtte avlyse. Men siden det blir for store folkemengder med unge fra 16 til 19 år var vi nødt til det, sier Werner Skaue.

Takker for god innsats

Norges volleyballforbund skriver på sin hjemmeside at de har blitt informert om klubbens arbeid med å finne alternative, kreative og annerledes løsninger som ville gjøre at mesterskapet kunne gjennomføres. Dessverre er ingen av disse slik at det kan gjennomføres innenfor tolkningen av forskriftene.

Dermed blir NM for U19 avlyst for andre år på rad. På hjemmesiden takker de Bodø volley for deres innsats, profesjonelle holdning og ansvarsbevissthet i denne prosessen.