Ypperlige forhold i Bodømarka for de uten ski

Maria Erichsen i godt driv opp Junkerfjellet

Til tross for lite snø i skiløypene i marka er det flotte forhold for markatravere som tar beina fatt.

Skarmoen alpinsenter sliter med å få åpnet på grunn av lite snø i Bodømarka, før nyttår måtte alpinsenteret melde at de måtte utsette åpningen av anlegget. Langrennsentusiastene har heller ikke løyper å boltre seg i, bortsett fra på Bestemorenga hvor de produserer kunstsnø, har det enda ikke blitt kjørt langrennsspor i Bodømarka. Nylig informerte arrangørene av Marcialonga Arctic Ski Race at de måtte utsette skirennet i Sulitjelma grunnet lite snø. Skirennet skulle egentlig gått av stabelen 31. januar, men er nå flyttet til 27. februar.

Ivrig mosjonist: Maria Erichsen benytter seg av Bodømarka neste hver dag. Foto: Erland Eldrup

Trives du best uten ski på beina er det derimot flotte forhold på stiene i marka. Snøen som har lagt seg i fjellet er godt tråkket ned av ivrige turgåere, grunnet de kalde temperaturene den siste perioden er det i tillegg lite is å finne langs stiene.

- Det er veldig fint å løpe på stiene nå. Her er det flere muligheter og mange stier å velge mellom. Det er et mye bedre alternativ å løpe på sti enn det er langs veien, der er det veldig glatt, sier den ivrige mosjonisten, Maria Erichsen.

Ser man på værprognosen over Bodø er det lite snø i vente den kommende uken.

Stabilt og fint: Etter at stormen Frank har gitt seg ser det ut til å bli stabilt og fint være den kommende uken. Utklipp er hentet fra yr.no