1. Jula står i fare!

Hver vinter rammes tusenvis av nordmenn av influensavirus, og nå er det duket for ny sesong. Folkehelseinstituttet anbefaler at så mange som 75% av befolkninga tar influensavaksine, slik at færre blir syke.

2. Blodprøven viste 1,89 i promille: - Det skjedde etter kjøring

En bodømann i 50-årene er siktet for kjøring under påvirket tilstand. Dette skal ha skjedd i oktober.

Onsdag møtte mannen i Salten tingrett.

3. - Du kommer til å stortrives her!

- Ikke hør på rykter som sier at gode gamle allmennfag er skikkelig vanskelig og kjedelig, det er bare skremsel. Du kommer hverken til å sovne i timene eller jobbe deg ihjel.

4. Fant kjærligheten gjennom dopet

Dette er historien om hvordan to narkomane fant kjærligheten. Både Ketil og Kjellaug Karlsen er enig om at de ville ha gjort alt på nytt - om det hadde vært nødvendig.

5. Politiets hundepatrulje,en kjempeviktig ressurs.

Vi ble med på en treningsdag med tre politibjetenter og deres firbeinte makker.

Det er svært viktig at hundene er trent ofte og godt. - I mange tilfeller er politiet helt avhengige av hjelpen de får fra hundene sine, forteller politibetjent Kjell Johansen.

6. Universitetet går fram som godt eksempel innen kildesortering, dette følger ikke studentbarnehagen: - For kostbart

Nord Universitet har med en rekke tiltak gjort sitt for å være god på kildesortering. Men hvorfor kildesorteres det ikke i studentbarnehagen, som også ligger under universitetet?

7. Fikk se havets monstre

En søndag i september fylles Mørkvedbukta opp med spente tilskuere, både store og små. Fisk og sjødyr i alle farger er dratt opp fra havets bunn for å vises frem.

8. Elev: – Det er lettere for meg å konsentrere meg her

St. Eystein skole ble startet opp i 2004, og er byens eneste katolske skole. På St. Eystein er det å utvikle karakter minst like viktig som karakterer.

9. Tre personer fremstilt for varetektsfengsling etter knivstikking

Onsdag formiddag ble tre personer fremstilt for varetektsfengsling etter knivstikking. Flere ble skadd i hendelsen i Bjørndalslia sist mandag.

10. Partners in Wine

11. Terskelen for å melde inn til barnevernet bør bli høyere

For ti år siden undersøkte barnevernet 4000 bekymringsmeldinger fra barnehager og skoler i Norge. I 2016 var det nesten 10.000 meldinger. Er noen av disse meldingene unødvendige og skadelige for barna?

12. Dette er Paradise Papers

Dokumenter fra advokatfirmaet Appleby viser til flere forbindelser med skatteparadis. Forbindelsene omhandler politikere, kjendiser, monarker og store selskap på verdensbasis. Opplysningene viser også at DNB har 18 kontoer i Bermuda i de 13,4 millioner dokumentene som er blitt offentliggjort.

13. Svært grov overgrepssak

En svært alvorlig overgrepssak pågår i Salten tingrett. Den tiltalte mannen skal ha forgrepet seg på seks personer. Noen var under 14 år og noen over, der i blant to samboere. Tiltalte erklærer seg ikke skyldig.

14. Mikael (21) har som mål å trene hver dag i et år: - Jeg ønsker å komme i bedre form

Mikael Ytterstad (21) har som mål å trene 365 ganger i løpet av 2017. Han er nå i sluttfasen, og mener han selv har hatt godt av det

15. Konrad (43) mistet alt – bestemte seg for å ta livet tilbake

Konrad Johnsen snakker ut om rusavhengigheten og om den lange veien tilbake til livet.

16. Kuttet pris på frukt og grønt – nå inspirerer han andre

Etter en lang og omdiskutert smågodt-krig har Coop-kjeden begynt å gjøre opprør. I stedet for å senke prisen på smågodt, kjører de priskrig på frukt og grønt.

17. Mann i 20-årene erkjente bruk av narkotika

Mandag morgen ble en person pågrepet på togstasjonen i Bodø.

18. Flere unge faller ut

En voksende gruppe unge i Nordland faller ut av både videregående skole og arbeidslivet. Selv om arbeidsledigheten har gått ned, fortsetter den å gå opp blant de under 30.

19. Stjeles for flere millioner: - Det er et stort problem

På City Nord opplever de tyveri daglig. Nettopp tok turen til senteret for å kaste lys på problemet.

20. Rønvikjordene under press

Nordland fylke vil bygge på dyrkbar mark. De inviterer konsulenter til å legge planer, men trenger klarsignal fra Bodø kommune før noe kan bygges. Samtidig kan bystyret velge å gi mer av Rønvikjordene tilbake til landbruk.