1. Nabokrangel utenom det vanlige

- Det er ikke slik at Torfinn Andreassen setter opp en bom bare for moro skyld. Det har tvunget seg fram som eneste løsning

2. Bodø vgs gjør det bedre enn landsgjennomsnittet - flere elever fullfører

Biniam Tsgezab trosser statistikken og trives godt på Bodø VGS.

3. Jakter 40 millioner kroner - vil bygge et realistisk ulykkessted

Med potensielle 40 millioner kroner har prosjektleder i Bodø kommune, Leif Håkestad, store ambisjoner om å utvide MIND-senteret til nye høyder.

4. En arena av glede?

- Miljøet vi alle avhenger av skal være trygt, sier skoleelever.

5. Bli med journaliststudentene ut i samfunnet

Her får du et innblikk i en del av arbeidet studentene ved Nord universitet gjennomgår for å lære seg den praktiske siden av journalistfaget. Hvilke utfordringer møter de, og hva skal til for å finne gode historier, samt ta gode bilder?

6. Barnepikestaten - Hvem skal bestemme?

Skal barnepikestaten bestemme når du skal legge deg? FPU har startet en bestemselv-kampanje, og KrFU svarer.

7. Ett år siden skiltene ble endret, smeller det fortsatt i Bankgata

Krysset mellom Bankgata og Parkveien har vært et utsatt ulykkessted.
    Selv ett år etter de nye trafikkreglene kom, er det fremdeles vanskelig å tilpasse seg.

8. Følte seg ensom, men takket nei om noen ville finne på noe

Erik tilbyr hjelp til ensomme fordi han vet hvordan det føles. Før var han selv så ensom at han trakk seg unna sosiale sammenhenger.

9. Vilde (20) er glad for at hun overlevde

- Det er helt utrolig hvor fort livet kan snu. Det er veldig lett å ta livet for gitt, og det var noe jeg også gjorde før ulykken, forteller Vilde Vålbekken fra Flisa.

10. – Allerede fra barnehagealder kan man begynne å bli bekymret

Behovet for psykisk helsetilbud i Bodø er stort. Mange begynner å slite i tidlig alder, da er det viktig å vite hvor man skal henvende seg, sier leder i psykisk helsetjeneste.

11. – Folk sa jeg ikke kom til å klare det

Etter et veddemål med vennene ble Silje Marie Berg (26) elektriker. Folk sa hun ikke kom til å klare det, noe hun ønsket å motbevise. Vi har snakket med henne om hvordan det er å være en kvinne i et mannsdominert yrke.

12. Svært få jenter søker seg til elektrolinja på Saltdal VGS

På Saltdal videregående skole er det i år kun fire jenter på linja, mens antallet gutter ligger på rundt 34. Kun fem prosent av elevene ved elektrolinja i 2017 var jenter, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

13. Tennene er også en del av kroppen, en viktig en!

Hvem bør egentlig betale for tannhelsen, vi eller staten?

14. Nytt tiltak på Bodin skal gjøre at færre faller fra

Overgangsarbeid, fraværsoppfølgning og screening er tre av nøkkelordene som står i fokus for Bodins nye tiltak.

15. Studentene i Nord har mer eksamensangst enn resten av landet

I årets SHoT-undersøkelse kommer det fram at studentene ved Nord universitet sliter mer med nervøsitet for kommende eksamener enn andre studenter i landet. Nettopp har tipsene som hjelper deg gjennom eksamenstiden.

16. Mindre midler til domstolene, hva har skjedd med prioriteringene?

Regjeringen skuffer i forslaget til det nye statsbudsjettet. Prioriteringen de satser på er å digitalisere domstolene fremfor å bevilge mer penger til ansettelse. Hvilken prioritering er det?

17. Ny migrenemedisin kan bli redningen for mange nordmenn- men det koster

Migrenemedisinen Aimovig ble i sommer godkjent i Europa. For mange pasienter i Norge kan dette være svaret på en enklere hverdag, men det har sin pris.

18. Dette er dine rettigheter som arbeidstaker

Arbeidslivet i Norge har en rekke regler og plikter som gjelder både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Det å være medlem i en fagforening kan gi fordeler, for eksempel får du juridisk bistand hvis du kommer ut for en situasjon der du trenger det, sier LOs distriktssekretær. Samtidig advarer LO mot useriøse aktører i arbeidslivet.

19. Bevæpning av politiet burde ikke være politisk bestemt

Norge er et trygt land med høy tillit blant folk. Vi liker å tro det beste om andre så langt det går. Andre land vil kanskje hevde nordmenn er naive og godtroende, og kanskje er det noe sannhet i det.

20. Forskere har funnet vaksine mot føflekkreft

Amerikanske forskere har utviklet en meget spennende vaksine mot føflekkreft på mus.